Včelárstvo a pernikárstvo na hornom Ponitrí
Od histórie po súčasnosť chovu a hospodárskeho využitia najdôležitejšieho hmyzu na Zemi.
Hornonitrianske múzeum v Prievidzi
Z koša do chladničky / Taste the Waste
Vianočný film o našom vzťahu k jedlu. A o tomto jedle v našich odpadkových košoch.
Skôr ako sa zelenina dostane z poľa na váš tanier, najmenej polovica z nej skončí na skládke. To znamená každá druhá paradajka alebo hlávkový šalát. Stačí sa pozrieť do odpadkových košov supermarketov či do najbližšieho koša, aby sme zistili, v akej obrovskej miere plytváme potravinami. Režisér Valentin Thurn predkladá vo svojej snímke znepokojujúce a alarmujúce fakty o našom vzťahu k jedlu a zároveň hľadá možnosti, ako túto situáciu zlepšiť. Na príkladoch „odpadkovej potápačky“ zachraňujúcej vyhodené jedlo zo supermaketov, amerického antropológa, ktorý založil komunitu ľudí najímajúcich si konkrétneho farmára na pestovanie zeleniny, a rade daľších ukazuje možné cesty, ako plytvanie potravinami zastaviť. Ak by sme ho obmedzili na polovicu, malo by to na produkciu skleníkových plynov podobný efekt, ako keby z ciest zmizlo každé štvrté auto.
Od histórie po súčasnosť chovu a hospodárskeho využitia najdôležitejšieho hmyzu na Zemi.
Štyria ľudia z rôznych spoločenských vrstiev majú jedno spoločné – stratili nádej, že ešte niekedy budú šťastní. Nájdu nový zmysel života a dokážu si ho opäť zamilovať?
Dráma z prostredia prestížnej internátnej školy.
Trio LA GIOIA je synonymom spojenia štýlu operného „belcanta“ a populárnej hudby a je stále ojedinelým zjavom v Strednej Európe.