Bojnice spúšťaju ostrú prevádzku spoplatneného parkovania 1.7.2024. Začal sa však predaj rezidentských kariet

21.5.2024
Bojnice spúšťaju ostrú prevádzku spoplatneného parkovania 1.7.2024. Začal sa však predaj rezidentských kariet
Bojnice

NOVÉ DOPRAVNÉ ZNAČENIE JE V PLATNOSTI OD 3. 5. 2024 – – – – – od 20. 5. 2024 – spustenie predaja rezidentských kariet (IBA ONLINE) – – – – –  od júna 2024 – spustenie predaja rezidentských kariet (OSOBNE) – – – – –  od 1. 7. 2024 – spustenie ostrej prevádzky

Parkovanie v meste Bojnice

V meste Bojnice nastáva zmena parovacieho systému. 

Zmena  sa dotýka najmä parkovania mimo mestských záchytných parkovísk (  Centrálne parkovisko a Parkovisko za Kultúrnym centrom Bojnice). Hlavným  cieľom je odľahčiť parkovanie pred domami občanov mesta Bojnice, ktorí  počas hlavnej turistickej sezóny majú často problém vyjsť zo svojich  dvorov a návštevníci často blokujú svojim nekoordinovaným parkovaním  dopravu a prejazd.

Návštevnícke krátkodobé parkovanie

Parkovanie v mestkej parkovacej zóne je spoplatnené každý deň v čase od 7:00 do 19:00h.

Parkovacie miesta sú vyznačené dopravným značením a informačnými tabuľami.

Vrámci prevádzkovej doby je vodič povinný zaplatiť parkovné ihneď po zaparkovaní vozidla.

Cena pakovného je 2 € / hodina.

Parkovné je možné uhradiť cez SMS správu, alebo cez mobilnú aplikáciu.

Parkovacím lístkom je elektronický záznam vo forme SMS potvrdenia, alebo notifikácie z parkovacej aplikácie.

Úhrada parkovného cez SMS správu

Služba  je dostupná pre všetkých vodičov, ktorí využívajú paušálne, alebo  kreditné predplatené služby operátorov Orange Slovensko, Slovak Telekom a  O2 Slovakia. Úhrada je realizovaná zaslaním SMS správy, v uvedenom  formáte, na číslo 2200.

BO – kód mesta (mestká parkovacia zóna v Bojniciach)

XY123XY – evidenčné číslo vozidla (EČV bez medzier a špeciálnych znakov)

1 – počet hodín (v tomto prípade je parkovné zaplatené na 1 hodinu)

V  prípade, že parameter času (počet hodín) nie je uvedený, je odoslanej  SMS správe automaticky pridelená hodnota 1 (hodina). Pri prvotnej úhrade  cez SMS správu je možné uhradiť 1 celú hodinu, alebo jej násobky až do  doby 19:00. Po 19:00 h sa už požiadavky cez SMS nespoplatňujú.

Do 30 sekúnd od odoslania bude doručená potvrdzujúca SMS správa s informáciami o uhradenom parkovnom. Bez potvrdzujúcej SMS správy nebolo parkovné uhradené. Parkovací lístok je neprenosný.

10  minút pred uplynutím platnosti zaplateného parkovného, bude  odoslaná upozorňujúca SMS správa. Následne je možné parkovanie  predĺžiť o ďalšiu celú hodinu, ako aj násobky celých hodín.

Daňový doklad je možné získať na webovej adrese: https://www.smslistky.sk/parking

Viac informácií  https://www.parkovanie.bojnice.sk

Parkovanie na mestských Bojnice parkoviskách bude nezmenené.

Centrálne parkovisko mesta Bojnice - "pod Regiou" 

Cenník parkovného     

 Osobný automobil/24 h

7 €

Karavan/24 h

20 €

Autobus/24 h

20 €

Poplatok za stratu parkovacieho lístka

20 €

Poplatok za použitie WC

(otvorené len počas letnej turistickej sezóny)

bezplatne

 

Centrálne parkovisko mesta pre osobné automobily, karavany, autobusy a  motocykle s kapacitou 660 osobných automobilov. Len 3 minúty chôdze od  ZOO Bojnice, Zámok Bojnice, Kúpele Bojnice, Kúpalisko Čajka a Centrálnej  mestskej zóny.  

Parkovisko je vybavené modernými toaletami aj  pre imobilných. Ich použitie je bezplatné. Toalety sú otvorené len počas  letnej turistickej sezóny. Cena parkovného je za 24 hod. V prípade  straty lístka je poplatok 20 €. 

Platba je možná v hotovosti aj platobnou kartou (vrátane bezkontaktných platieb). Platobný terminál sa nachádza pri WC.

Parkovisko za Kultúrnym centrom v Bojniciach - centrum mesta 

Cenník parkovného

 Prejazd parkoviskom a parkovanie do 30 minút

bezplatne

Prvá hodina parkovania

1 €

Druhá a každá ďalšia začatá hodina

1 €

Maximálna cena parkovného

7 €/deň

Poplatok za stratu parkovacieho lístka

15 €

Poplatok za použitie WC

0,50 €

 

Parkovisko za Kultúrnym centrom Bojnice pre osobné automobily má  kapacitu 99 automobilov. Nachádza sa priamo v centre mesta, len 1 minútu  chôdze od Centrálnej mestskej zóny.  

Na parkovisku sa nachádzajú moderné verejné toalety. Vybavené sú aj  prebaľovacím kútikom pre rodičov s deťmi a toaletami pre imobilných.  Použitie WC je za poplatok 0,50 €. Dvere sa automaticky otvárajú po  vhodení príslušného poplatku do platobného automatu umiestneného na  pravej strane steny vedľa dverí. Použiť ho môžete v čase od 8 - 20 h.

Cena parkovného je 1 €/hodina. Maximálna cena parkovného je 7 €/deň. Poplatok za stratu parkovacieho lístka je 15 €.

Prejazd parkoviskom a parkovanie do 30 min je bezplatne. 

Parkovanie je spoplatnené PO - NE od 06:00 h do 22:00 h.

Platba  je možná v hotovosti aj platobnou kartou (vrátane bezkontaktných  platieb). Platobný terminál sa nachádza na stene budovy Kultúrneho  centra.

Nabíjacia stanica pre elektromobili v Bojniciach

Na  parkovisku sa nachádza nabíjacia stanica pre dva elektromobily.  Nabíjanie automobilov je spoplatnené v zmysle platného cenníka  prevádzkovateľa nabíjacej stanice ejoin, s.r.o.. Všetky pokyny na používanie nabíjacej stanice a spôsob úhrady a registrácie nájdete na stránke https://go.ejoin.eu/sk.

Presný postup nabíjania elektromobilov:

1. Ak nie ste držiteľom RFID karty, tak sa musíte najskôr zaregistrovať cez stránku: https://go.ejoin.eu/sk

Vyplňte  registračný formulár a po jeho vyplnení dostanete správu na váš  zaregistrovaný mail o úspešnej registrácii, nasledovanú dočasným  autorizačným heslom. Heslom sa môžete verifikovať na ktorejkoľvek  stanici po dobu 30 dní. Do tohto termínu vám bude zaslaná RFID karta,  ktorú budete následne využívať na spustenie nabíjania na AC aj DC  staniciach. Aktivácia a doručenie karty na adresu je spoplatnené sumou 6 €.

2. Zapojte  nabíjací kábel do vozidla. Na klávesnici nabíjacej stanice stlačte  ľubovoľnú klávesu. Následne si šípkami hore/dole zvoľte jazyk a spôsob  autorizácie a potvrďte klávesou OK.

3. Pri  autorizácii kartou RFID, priložte kartu k čítačke kariet alebo pri  autorizácii pomocou dočasného hesla, zadajte heslo a potvrďte klávesou  OK.

4. Nabíjacia stanica inicializuje nabíjanie a  na displeji sa zobrazí čas nabíjania a informácie o nabíjaní. V prípade  nabíjacej stanice s viacerými konektormi, druhý zákazník zopakuje  všetky predošlé body a nabíjanie bude spustené.

5. Nabíjanie zrušíte pomocou príslušného tlačidla vo vašom vozidle, v aplikácii od elektromobilu alebo na kľúči.

6. Výpis  spotreby a faktúra za nabíjanie vám bude zaslaná na mailovú adresu  zadanú pri registrácii. Cena za nabíjanie podlieha aktuálnemu cenníku,  ktorý nájdete na stránke https://go.ejoin.eu/sk.

Poruchová linka: +421 424 111 111

Ďalšie správy