Mesto Prievidza chce dočasne prenajať kuchyňu bývalej ZŠ bojnickej nemocnici

22.4.2024
Mesto Prievidza chce dočasne prenajať kuchyňu bývalej ZŠ bojnickej nemocnici

Mesto Prievidza plánuje dočasne prenajať pavilón bývalej Základnej školy  (ZŠ) na Ulici P. J. Šafárika Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza  so sídlom v Bojniciach. Nemocnica chce priestory využiť na zabezpečenie  stravovania pre pacientov a zamestnancov počas trvania rekonštrukcie  kuchyne vo svojom areáli. Nájmom z dôvodu osobitného zreteľa sa ešte  budú zaoberať mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom apríla. Vyplýva  to zo zámeru, ktorý zverejnila radnica na webovej stránke mesta.

Školský pavilón B, v ktorom sa nachádzajú kuchyňa a jedáleň, plánuje  prievidzská samospráva prenajať nemocnici za zvýhodnený nájom, a to vo  výške jedno euro za celé trvanie nájmu a s úhradou energií podľa  skutočnej spotreby. Trvanie nájomnej zmluvy je na dobu určitú - od 1.  júna tohto roka do 31. decembra 2025.

Osobitný zreteľ radnica odôvodnila všeobecne akceptovateľným  verejnoprospešným účelom, keďže NsP Prievidza poskytuje zdravotnú  starostlivosť aj prevažnej časti obyvateľov mesta, takisto zamestnáva  mnoho obyvateľov mesta a na jej chod je nevyhnutné fungovanie kuchyne na  účely prípravy jedla pre zamestnancov, ako aj pacientov. "Nebytový  priestor, ktorý má byť predmetom nájmu, svojou výmerou aj  predchádzajúcim účelovým určením zodpovedá potrebám nájomcu počas  trvania rekonštrukcie kuchyne v NsP," skonštatovala samospráva.

Bývalú ZŠ na Ulici P. J. Šafárika sa mesto snaží predať v rámci  obchodnej verejnej súťaže (OVS). Do opakovanej OVS so zníženou cenou za  majetok sa žiaden záujemca neprihlásil, vyhodnotilo ju preto ako  neúspešnú.

Ďalšie správy