Futsalový turnaj - Memoriál Štefana Gürtlera

Šport
Športová hala Prievidza
Od 4.12.2016 - 06:23 do 5.12.2016 - 06:23

V Prievidzi minulý december začal písať svoju históriu nový futsalový turnaj  - Memoriál Štefana Gürtlera, ktorý zorganizovala prievidzská Komisia športu, mládeže a voľnočasových aktivít v spolupráci s vtedajšou Mestskou úniou v malom futbale (po novom Mestská futsalová únia Prievidza).

 

„Mesto posledné roky prebralo žezlo organizovania obľúbeného basketbalového Memoriálu Alexandra Schuta, ktorý sa pravidelne stretáva s veľkým záujmom športovcov i širšej verejnosti. Chceli sme niečo podobné pripraviť aj pre futbalistov, ako zástupcov najrozšírenejšieho športu v regióne. Nový turnaj sme sa rozhodli spojiť s menom niekdajšieho skvelého futbalistu Štefana Gürtlera, ktorý zomrel minulý rok vo februári. V histórii prievidzského futbalu zanechal hlbokú stopu, pričinil sa aj o výstavbu športovísk v meste,“ uviedol Branislav Bucák, predseda prievidzskej komisie športu, mládeže a voľnočasových aktivít v Prievidzi.

 

Vydarená premiéra

Premiérový ročník futsalového turnaja priniesol minulý december viacero kvalitných výkonom a dramatických zápasov. Víťazom sa v šestnásťčlennej konkurencii stalo družstvo LK Consulting.  

„Vlaňajší záujem o účasť na prvom ročníku podujatia nás milo prekvapil, a zároveň nás utvrdil v tom, že má zmysel organizovať tento turnaj aj v ďalších rokoch,“ dodal Bucák.

Na druhom ročníku Memoriálu Štefana Gürtlera vo futsale by sa 4. decembra malo opäť predstaviť 16 celkov, ktoré najskôr odohrajú zápasy v štyroch základných skupinách. Osem najlepších družstiev následne zvedie vyraďovacím systémom boje o celkové prvenstvo. Hrať sa bude s futsalovou loptou podľa pravidiel Mestskej futsalovej únie. Družstvá, ktoré majú záujem o účasť na turnaji, sa môžu prihlásiť do  10. novembra u predsedu Mestskej futsalovej únie Dalibora Franka (mailová adresa: dajo300@gmail.com).

 

Kto bol Štefan Gürtler?

Narodil sa 5. októbra 1923 v Prievidzi. Bol výborným futbalistom, svojho času sa o neho zaujímal aj Juventus Turín. Úspešnú športovú činnosť zavŕšil pôsobením v ŠK Bratislava. Jeho kariéru pribrzdil v novembri 1947 nešetrný zákrok obrancu CDKA Moskva Čistochvalova, po ktorom pravého krídelníka, ktorý vynikal rýchlosťou a presnými technickými centrami, vyniesli na nosidlách z trávnika na Tehelnom poli. Štefan Gürtler sa zaslúžil aj o výstavbu športovej haly, zimného štadióna a ostatných športovísk v Prievidzi. Zomrel 24. februára 2015 na následky chrípkového ochorenia

Odporúčané akcie