Memoriál Štefana Gürtlera 2017 s novým hracím modelom

Šport
Športová hala Prievidza
9.12.2017 - 08:00

„Solídny záujem o turnaj zo strany hráčov, ktorý prekračoval kapacitné možnosti memoriálu, nás presvedčil, že má zmysel podujatie každoročne organizovať. Navyše môžeme si ním pripomenúť, či mladšej generácii predstaviť, niekdajšieho skvelého futbalistu Štefana Gürtlera, ktorý zomrel predminulý rok vo februári. V histórii prievidzského futbalu zanechal hlbokú stopu, pričinil sa aj o výstavbu športovísk v meste,“ prezradil Branislav Bucák, predseda komisie športu, mládeže a voľnočasových aktivít v Prievidzi.

Nový hrací model

V prvých dvoch ročníkoch sa na turnaji predstavilo vždy po šestnásť tímov. Rovnaký počet bude aj v treťom ročníku. No predsa len memoriál čaká jedna dôležitá zmena.

„V prvých dvoch ročníkoch sme turnaj odohrali v jednom dni. Hráči niektorých družstiev boli v športovej hale od skorého rána do neskorého večera, čo niektorým nevyhovovalo. Rozhodli sme sa tak tento rok odskúšať nový model memoriálu s tromi hracími dňami. Verím, že to ešte zatraktívni naše podujatie,“ ozrejmil novinku Branislav Bucák.

Skupiny a finálový deň

V sobotu 2. decembra sa od 8. do 13. hodiny predstaví v prievidzskej športovej hale prvých osem tímov v dvoch základných skupinách, v nedeľu 3. decembra si v rovnakom čase zmeria sily ďalších osem tímov v tretej a štvrtej skupine. Hrať sa bude systémom každý s každým po 20 minút. Najlepšie dva celky z každej skupiny postúpia na finálový deň memoriálu, ktorý sa odohrá 9. decembra od 8. hodiny vyraďovacím systémom. Víťazné tímy zo štvrťfinále čakajú ešte semifinálové boje a následne zápas o bronz resp. finále. Na finálovom dni sa budú jednotlivé stretnutia hrať 25 minút.

Možnosť prihlásenia

Družstvá, ktoré majú záujem o účasť na 3. ročníku Memoriál Štefana Gürtlera, sa môžu prihlásiť do 10. novembra u člena organizačného výboru Dalibora Franka (t.č. 0905946743). Žrebovanie turnaja sa uskutoční 28. novembra o 18. hodine za účasti zástupcov prihlásených družstiev v športovej hale. Ešte pripomíname, že víťazstvo bude obhajovať LK Consulting. Tento tím vyhral oba doterajšie ročníky turnaja.

Kto bol Štefan Gürtler?
Štefan Gürtler sa narodil 5. októbra 1923 v Prievidzi. Bol výborným futbalistom, svojho času sa o neho zaujímal aj Juventus Turín. Úspešnú športovú činnosť zavŕšil pôsobením v ŠK Bratislava. Jeho kariéru pribrzdil v novembri 1947 nešetrný zákrok obrancu CDKA Moskva Čistochvalova, po ktorom pravého krídelníka, ktorý vynikal rýchlosťou a presnými technickými centrami, vyniesli na nosidlách z trávnika na Tehelnom poli. Štefan Gürtler sa zaslúžil aj o výstavbu športovej haly, zimného štadióna a ostatných športovísk v Prievidzi. Zomrel 24. februára 2015 na následky chrípkového ochorenia.

Odporúčané akcie