Otvorenie Turzovho flow trailu

Šport
Prievidza
5.7.2018 - 10:00

Zdielajte túto udalosť medzi všetkých ludí, nech sa nás tam stretne čo najviac a spolu si užijeme aj ostatné traily v okolí.

O pohostenie a pivko sa postará autocamping Bojnice, ktorý je od trailu vzdialený niekoľko sekúnd na biku. V ponuke je aj možnosť prenocovania v stane alebo chatke.

Tešíme sa na Vás a prosím rešpektujte uzáveru trailu do jeho otvorenia. Prípravné práce intenzívne pokračujú do poslednej minúty, nech to máte tip top!!

OZ Hornonitrianske stopy

Mapa v PDF: https://drive.google.com/file/d/1LvummMRC_LznHFDNCA0aBzHSlAq51st-/view?usp=sharing

Cieľom projektu Turzov flow trail je výstavba cyklochodníka podľa posledných trendov v horskej cyklistike. Ide o tzv. single-trail, ktorý je charakteristický tým, že ponúka množstvo zábavy pre širokú verejnosť. Je navrhnutý tak, aby ho zišiel úplný začiatočník, ale zároveň si na ňom užije aj pokročilý jazdec. Na traily sa nenachádzajú žiadne nebezpečné miesta, prevažne ide o vlny a klopené zákruty a prípadné kríženia s turistickými cestami a chodníkmi budú zabezpečené premostením alebo prekážkami a zábradliami, ktoré donútia jazdca spomaliť. V rámci projektu Turzov flow trail plánujeme zrealizovať 1,5km dlhý Turzov flow trail, plný klopených zákrut a vĺn s prevýšením 150m a taktiež výstupový trail.

Single-traily zatraktívňujú cestovný ruch daného regiónu. Príkladom sú rôzne horské strediská, ktoré takýmto spôsobom lákajú návštevníkov v letnej sezóne, ale aj známe Rychlebské stezky. Popri všetkých pasívnych aktivitách, ktoré mesto Bojnice ponúka vidíme veľkú príležitosť prilákať viac návštevníkov so záujmom o aktívne trávený voľný čas práve vďaka vybudovaniu single-trailu pre horský bicykel, ktorý sa stáva čím ďalej tým viac obľúbenou formou trávenia voľného času v letnej sezóne.

Turzov flow trail

 

Odporúčané akcie