Prievidza streetball 2018

Šport
Námestie slobody Prievidza
28.7.2018 - 10:00

Aj prievidzskí fanúšikovia sa môžu počas leta tešiť na turnaj v čoraz viac populárnejšom „trojkovom“ basketbale. Poslednú júlovú sobotu bude prievidzské námestie žiť basketbalom. Na troch profesionálnych kurtoch si zmerajú sily basketbaloví a streetballoví profíci ako aj rekreační basketbalisti a mládežníci. Centrum mesta bude žiť športom.

O rastúcej popularite 3x3 basketbalu svedčí aj fakt, že Medzinárodný olympijský výbor ho zaradil medzi olympijské športy s premiérou na OH 2020 v Tokiu. Počas leta sa uskutočňujú profesionálne turnaje na všetkých kontinentoch organizované medzinárodnou basketbalovou federáciou FIBA s vlastnými Majstrovstvami sveta. V rámci Slovenska je najväčším podujatím tohto leta 3x3 Central Europe Tour, ktorú organizuje Slovenská basketbalová asociácia v spolupráci s partnermi z Českej republiky a Poľska. My sme našli po dohode s SBA voľné miesto v kalendári a prvý ročník prievidzského streetballu sa uskutoční 28.7.

 

Sme radi, že po prvýkrát na takejto úrovni sa uskutoční streetball aj v našom basketbalovom meste. Máme tu úspešný team Meferes pod vedením kapitána Matúša Mečiara, v ktorom hrávajú naši súčasní aj bývalí hráči, a po viacerých úspechoch na Slovensku i v zahraničí sa budú môcť predstaviť fanúšikom aj vo svojom meste.

Registrácia:

Družstvá sa môžu na turnaj registrovať cez oficiálny FIBA web www.3x3planet.com alebo prostredníctvom mailu prievidza3x3@gmail.com. Pri registrácii cez email je potrebné zaslať tieto údaje: názov teamu, kategóriu, zostavu teamu, telefonický kontakt. Hrať sa bude podľa platných FIBA 3x3 pravidiel: 

http://www.fiba.basketball/documents/2016/01/29/3x3Rulesofthegame2016text.pdf

Prievidza streetball 2018

Odporúčané akcie