Koronavírus: Okres Prievidza má 8 nových prípadov

7.8.2020
Koronavírus: Okres Prievidza má 8 nových prípadov
koronavírus

Vo štvrtok pribudlo na Slovensku 43 pozitívne testovaných osôb na nový koronavírus. Laboratóriá vyhodnotili 2473 vzoriek.

Ešte v priebehu včerajšieho dňa rezort zdravotníctva informoval, že ochoreniu COVID-19 podľahla ďalšia osoba.  Pribudla však okrem toho ešte jedna obeť, a to 78-ročná pacientka s  pľúcnou formou ochorenia, ktorá skonala v prešovskej fakultnej  nemocnici. Počet obetí tak u nás stúpol na 31.

Najviac nových prípadov hlásia tentoraz v Bratislave, kde potvrdili  nákazu 12 ľuďom, nasleduje okres Prievidza s ôsmimi novými prípadmi.

AKTUALIZÁCIA: Včerajších 6 prípadov bolo jedno rodinné ohnisko. Dnešné prípady sú 3 importované prípady zo zahraničia, a ostatné sú dohľadané kontakty.

Po tri prípady evidujú v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Košice a Nové Zámky, o jeden menej v okresoch Senec a Dunajská Streda.

Po  jednom pozitívne testovanom majú v okresoch Bardejov, Galanta, Malacky,  Partizánske, Púchov, Revúca, Šaľa, Trnava, Vranov nad Topľou a Žilina.  Medzi novými prípadmi je 16 žien a 27 mužov vo veku od päť do 80 rokov.

Dobrou dprávou je, že z nákazy sa vyliečilo ďalších 22 ľudí. Celkovo sa uzdravilo už 1846 infikovaných.

Zmenil  sa aj stav v nemocniciach, kde prijali 12 pacientov. Hospitalizovaných  je 41 osôb, z toho potvrdené ochorenie má 19 pacientov. Na jednotke  intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej  ventilácii piati.

Správu budeme aktualizovať.

Ďalšie správy