Pre večerný beh Brose Night Run budú v sobotu odstavené ulice Prievidze

16.9.2021
Pre večerný beh Brose Night Run budú v sobotu odstavené ulice Prievidze

V sobotu 18. septembra 2021 bude Prievidzou bežať takmer 700 bežcov. Druhý ročník bežeckých pretekov Brose Night Run Prievidza odštartuje o 18:30 v priemyselnom parku a končiť bude o 20:00 na rovnakom mieste.

Certifikovaná trať v dĺžke desať kilometrov privíta atlétov z celého Slovenska. Absolvovať ju bude možné ako jednotlivec alebo formou štafety.

Okrem hlavného behu budú pripravené aj detské behy s atrakciami ako nafukovací hrad či maľovanie na tvár. Detského behu sa osobne zúčastní aj olympijská víťazka Anastasia Kuzminová.

V rámci sprievodného programu na divákov čaká bubnová a ohňová šou na jednosmerkách sídliska Píly, pripravené je aj vystúpenie maskotov a v priemyselnom parku vystúpia aj parkouristi a DJ.

Bežci budú prechádzať po cestách pri odstavenej premávke, s čím je spojených viacero dopravných obmedzení.

Popis trate

Štartovať sa bude v priestore priemyselného parku mesta Prievidza. Následne sa bežci vydajú komunikáciou, ktorá by mala tvoriť budúci obchvat mesta Prievidza a na križovatke ulíc Letisková/Riečna odbočia doprava na Riečnu ulicu. Uvedená ulica bude zjednosmernená v smere od Bojnickej cesty.

Na križovatke Riečna/Bojnická/Olympionikov budú bežci využívať odbočovací pruh vpravo a potom sa trasa behu otočí vpravo na Ul. S. Chalupku. Potom sa bežci dostanú na okruh na Ul. M. R. Štefánika, ktorý absolvujú trikrát a následne sa cez územie mestského parku dostanú opäť na Riečnu ulicu, kde odbočia doľava smerom k Letiskovej ulici.

Na križovatke Riečna/Letisková odbočia doľava a po komunikácii, ktorá by mala tvoriť budúci obchvat mesta Prievidza sa dostanú až do areálu priemyselného parku, teda do cieľa bežeckého podujatia končiaceho pred budovou Brose.

Časový rozpis odstávky

Priestor priemyselného parku, komunikácia, ktorá by mala tvoriť budúci obchvat mesta Prievidza až po Riečnu ulicu bude uzavretý od 18:10 do 20:00.

Riečna ulica bude zjednosmernená od 18:20 do 20:00.

Časť Bojnickej cesty v blízkosti športovej haly a ulica Sama Chalupku bude uzavretá v čase od 18:30 do 19:00.

Jednosmerky na sídlisku Píly na Ul. M. R. Štefánika budú uzavreté v čase od 18:40 do 19:40.

Na sídlisku Píly budú uzavreté viaceré výjazdy z bočných ciest (ako počas baníckeho jarmoku) a bude nutné využiť výjazd zo štvrte na opačnú stranu.

Odstávka sa dotkne týchto ulíc

Úplná uzávierka - M. Brose, Letisková ul., prístupová komunikácia k súkromnému areálu v priestore garáží na Sadovej ulici, Golfová ul., Úzka ul., Stredná ul., Priechodná ul., S. Chalupku, Š. Králika, F. Madvu, M. R. Štefánika, Krmana, B. Björnsona, J. C. Hronského, Trhová, Paulého, Svätoplukova, Krajná, Vnútorná, Súbežná, Benického, Gavloviča, Škopca, Banícka, chodník v mestskom parku.

 Čiastočná uzávierka - Riečna ulica, Bojnická cesta, Mierové nám.

Ďalšie správy