Bojnice - 500 KM SLOVENSKÝCH FIVA WORLD RALLY 2024 - preteky historických vozidiel

Šport
Hurbanovo námestie, Bojnice
Od do

𝟱𝟬𝟬 𝗞𝗠 𝗦𝗟𝗢𝗩𝗘𝗡𝗦𝗞𝗬́𝗖𝗛 𝗙𝗜𝗩𝗔 𝗪𝗢𝗥𝗟𝗗 𝗥𝗔𝗟𝗟𝗬 𝟮𝟬𝟮𝟰🏆

29.5. - 30.5.2024 BOJNICE🚙

😮Už ste o tom počuli? Legendárne preteky historických vozidiel prídu do Bojníc! Lipovou alejou🌳🌳🌳 sa bude niesť hudba starých motorov, vôňa benzínu a nafty, krása a precíznosť v každom kúsku týchto historických vozidiel... 

🧐Prečo je tento rok súťaže naozaj výnimočný? 

Preteky 500 km slovenských budú organizované v spolupráci 𝘀 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮́𝗰𝗶𝗼𝘂 𝗙𝗜𝗩𝗔 (𝗙𝗲́𝗱𝗲́𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗲𝘀 𝗩𝗲́𝗵𝗶𝗰𝘂𝗹𝗲𝘀 𝗔𝗻𝗰𝗶𝗲𝗻𝘀). 𝗜𝗱𝗲 𝗼 𝘀𝘃𝗲𝘁𝗼𝘃𝘂́ 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮́𝗰𝗶𝘂 𝘇𝗱𝗿𝘂𝘇̌𝘂𝗷𝘂́𝗰𝘂 𝗺𝗮𝗷𝗶𝘁𝗲𝗹̌𝗼𝘃 𝗮 𝗻𝗮𝗱𝘀̌𝗲𝗻𝗰𝗼𝘃 𝗵𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗰𝗸𝘆́𝗰𝗵 𝘃𝗼𝘇𝗶𝗱𝗶𝗲𝗹. Každý rok si FIVA vyberie jednu krajinu, v ktorej usporiada svoju svetovú rallye, v roku 2024 tou krajinou bude práve Slovensko. Pripravované preteky sľubujú dych berúce pohľady na technické a kultúrne pamiatky🏰, ktoré predstavia tentoraz publiku z celého sveta.

🚙Preteky začali písať svoju históriu v čase pokoja medzi dvoma svetovými vojnami – zopár zapálených motoristov sa rozhodlo využiť toto obdobie na usporiadanie rýchlostných pretekov. To bol zrod legendárnych rýchlostných pretekov 500 km slovenských, ktoré sa jazdili v rokoch 1937 a 1938. 

🚗Novodobú históriu začali písať v sedemdesiatych rokoch 20. storočia. Spomienková jazda 500 km slovenských sa jazdila od roku 1974 a bola vôbec prvou veteránskou súťažou na Slovensku. Od roku 2021 boli preteky v pozmenenej forme obnovené novým organizátorom a namiesto piatich okruhov v objatí Malých Karpát zaviedli etapy pretekárov do najrôznejších kútov Slovenska. 

III. ETAPA PRETEKOV pôjde práve z Tatier ku nám do Bojníc.

📅Automobily môžete u nás vidieť vystavené na Hurbanovom námestí v termíne od 29. do 30.5.2024. 

Viac informácii o podujatí nájdete na ich stránke: 

https://500km.sk/personnel/500km-slovenskych/

Veríme, že si toto podujatie nenecháte ujsť a vidíme sa u nás v Bojniciach. 

Odporúčané akcie