Brose Night Run Prievidza 2023 - Najrýchlejší večerný beh na Slovensku

Šport
Prievidza
Od do

4. ROČNÍK I Najrýchlejší večerný beh na Slovensku.Poď  zdolať svoje minuloročné "ja" na rýchlej rovinatej trati, ktorá je  crtifikovaná. Má prevýšenie len 8 metrov na 10 kilometrov. Súčasťou je  aj detský beh, štafetový beh, bubnová šou, ohňová šou, DJ a bohatá  občerstvovačka v cieli.

HARMONOGRAM
13:00 - 17:30 hod. - Prezentácia pretekárov
15:30 - 16:30 hod. - Detské behy
17:30 - Štart prvej vlny do 50 min (v prípade vysokej účasti)
18:30 - Štart druhej vlny nad 50 min a štafetového behu
20:15 - Vyhodnotenie výsledkov

https://prievidzabeha.sk/registr%C3%A1cia

Pripravené máme aj detské behy a Dynasport štafetový beh (5+5 km).

Curaprox detský beh

Detský beh bude prebiehať v čase od 15:30 do 16:30 v zázemí Brose Night Run v areáli priemyselného parku v Prievidzi. Budú tu pripravené aj športové aktivity pre deti od AK Baník Prievidza.

Slovák sa pokúsi zdolať rekord

Pozornosť bude upriamená na slovenského bežca Petra Ďureca, ktorý sa pokúsi o prekonanie národného rekordu v behu na desať kilometrov pod časový limit 28:37. Rekord nebol zdolaný už osemnásť rokov.

„Bežcovi sme zabezpečili dvoch tempárov z Maroka, ktorí budú bežať pred ním. Športovci mu pomôžu nie len fyzicky, ale hlavne psychicky, nech v tom nie je sám a nemusí si kontrolovať tempo. A aby to boli skutočné preteky so súťaživosťou medzi športovcami, vybavili sme ďalších troch elitných bežcov z Kene. Tí budú bežať za seba na víťazstvo. Bude to také súperenie, slovenský tím verzus súperi z Kene. Uvidíme, komu sa podarí vyhrať,“ popisuje Šmýkal.

Skryť

Pokus o prekonanie národného rekordu v behu na desať kilometrov je súčasťou projektu BreakingRecords, ktorý pritiahne aj elitné bežkyne z Kene a Nórska. Tieto športovkyne by mali bežať pod 33 minút.

Odporúčané akcie