Memoriál Alexandra Schuta: 24. ročník tradičného turnaja v basketbale neregistrovaných hráčov.

Šport
Športová hala Prievidza
Od 9.6.2018 - 03:25 do 10.6.2018 - 03:25

„Minulý ročník sa nám osvedčil júnový termín, nemali sme žiadny problém so zabezpečením  kvalifikovaných rozhodcov, ani s termínmi na hlavnej palubovke športovej haly, ktorá inak býva počas hlavnej basketbalovej či volejbalovej sezóny plne vyťažená,“ uviedol Jozef Dadík, dlhoročný organizátor tohto viacdňového turnaja. 



Spomienka na funkcionára

Obľúbený basketbalový turnaj, na ktorom každoročne štartujú takmer dve stovky neregistrovaných hráčov z regiónu, ale aj z iných kútov Slovenska, odštartuje najskôr bojmi v troch základných skupinách. 

Základné skupiny sa odohrajú v prievidzskej športovej hale cez víkendové dni  9. júna, 10. júna a 16. júna. Finále, na ktorom sa predstavia víťazi základných skupín a najlepší celok z druhého miesta, sa bude následne konať v nedeľu 17. júna,“ uviedol Branislav Bucák, predseda organizačného výboru memoriálu Alexandra Schuta v basketbale neregistrovaných hráčov.  „Týmto memoriálom si chceme, tak ako každoročne, pripomenúť prácu a život bývalého športového funkcionára a novinára Alexandra Schuta, po ktorom je pomenované podujatie. Okrem iného bol aj tajomníkom Baníka Cigeľ Prievidza. Počas jeho pôsobenia v klube získalo mužstvo BC titul majstra Československa i Česko-slovenskej federatívnej republiky,“ dodal Branislav Bucák. 



Pätnásť účastníkov

Počet družstiev, ktoré sa zúčastnia na 24. ročníku Memoriálu Alexandra Schuta, bude aj tento rok obmedzený. „Z časových a priestorových kapacít bude môcť na turnaji štartovať maximálne pätnásť tímov, teda po päť v základných skupinách. Čo sa týka prihlásenia, oslovíme tímy, ktoré sa zúčastnili na minulom ročníku, no šancu zúčastniť sa dostanú aj nové družstvá. Po 1. apríli si môžu zástupcovia tímov prevziať prihlášku na vrátnici športovej haly. Uzávierka prihlášok bude do konca apríla, prípadne skôr, ak dosiahneme počet dvadsať zúčastnených celkov,“ uviedol Jozef Dadík.



Prvenstvo z minulého ročníka bude obhajovať družstvo BJ – team.

Odporúčané akcie