19-ročný vodič v Prievidzi havaroval opitý. Vodičák má len jeden rok, a už spôsobil dve nehody

20.9.2022
19-ročný vodič v Prievidzi havaroval opitý. Vodičák má len jeden rok, a už spôsobil dve nehody

MLADÍK MÁ VODIČSKÝ LEN ROK A UŽ ZAVINIL DVE DOPRAVNÉ NEHODY. TERAZ HAVAROVAL V ČASE ZÁKAZU A ZNOVA POD „PAROU“

➡️Prievidzskí dopravní policajti boli privolaní k  dopravnej nehode, pri ktorej vodič nafúkal cez jedno promile alkoholu.

📌Podľa doterajších zistení mladý, iba  19-ročný vodič Alfy Romeo  jazdil po miestnej komunikácii ul. M. Brose, keď v pravotočivej zákrute s vozidlom narazil do vyvýšeného obrubníka a následne havaroval do poľa.Policajti na mieste zistili, že vodič jazdil v čase, keď mal Okresným súdom v Prievidzi uložený zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá od augusta 2022 po dobu 30 mesiacov. Mladík si však očividne zo súdneho zákazu hlavu nerobil a jazdil aj napriek tomu. Ba dokonca opäť pod vplyvom alkoholu. Policajti mu pri dychovej skúške namerali 0,66 mg/l, čo predstavuje 1,38 promile! Mladík mal šťastie a nezranil sa. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na asi 1000 € a poškodením obrubníka Technickým službám mesta Prievidza vznikla škoda asi 500 €.

📌Mladík po lekárskom vyšetrení poputoval do policajnej cely a čelí obvineniu z prečinov „Ohrozovania pod vplyvom návykovej látky“ a prečinu „Marenia výkonu úradného rozhodnutia."

🤨Zaražajúce je, že iba 19-ročný vodič je držiteľom vodičského oprávnenia len rok a toto je už jeho druhá nehoda pod vplyvom alkoholu. Vlani v auguste pod vplyvom alkoholu zavinil dopravnú nehodu, za ktorú mu bol súdom uložený zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá až do 1.2.2025. Uložený zákaz nebol ani v polovičke a mladý vodič jazdil opitý zas...Našťastie nikoho nezranil.

Ďalšie správy