5 vecí, na ktoré by ste mali vedieť o používaní aviváže

19.1.2021
5 vecí, na ktoré by ste mali vedieť o používaní aviváže

Výhodou je nepochybne aj jej vôňa, ktorá nás niekedy sprevádza aj niekoľko dlhých týždňov. Možno ste to nevedeli, ale aj pri jej používaní by ste mali dodržiavať niekoľko pravidiel. V opačnom prípade by mohol obľúbený avivážny prostriedok narobiť viac škody ako úžitku. Viete, ktoré to sú?

Pravidlá používania aviváže

Aby používanie aviváže nenarobilo viac škody ako úžitku, je nevyhnutné dodržiavať hneď niekoľko základných pravidiel.

  • Množstvo aviváže vždy používajte podľa návodu, ktorý nájdete na obale. Spravidla je však dôležitým parametrom práve váha bielizne, ktorú vkladáte do bubna. Na 4 až 5 kilogramov je ideálnych 35 mililitrov aviváže, 5 až 6 kilogramov znesie 55 mililitrov a ak chcete bielizeň prať napríklad ručne, vystačíte si s 18 mililitrami. Aviváž pritom nikdy nelejte len tak odoka, mohlo by sa to nepekne podpísať na kvalite bielizne. Ak jej nalejete príliš málo, nemusí sa dostaviť požadovaný výsledok, a naopak, ak jej prilejete viac ako je odporúčaná dávka, vášmu oblečeniu, resp. jeho materiálu môžete nepekne uškodiť.
  • Okrem množstva, ktoré použijete, je mimoriadne dôležité aj to, kde tú samotnú aviváž nalejete. Tú preto vždy nalievajte len do priečinka, ktorý je na to určený. Ak by ste ju totiž naliali priamo do bubna práčky, mohla by na oblečení zanechať nevábne mastné škvrny.
  • Ak máte doma malé deti, alergikov alebo patríte medzi ľudí s citlivou pokožkou, rozhodne siahajte po aviváži s označením sensitive. Aviváž pritom vždy najskôr skúšajte na zápästí. Naneste si naň pár kvapiek a ak sa do pár minút nedostaví alergická reakcia, malo by byť všetko v poriadku.
  • Aviváž nikdy nepoužívajte na bielizeň či celkovo materiály, ktorých prirodzenou vlastnosťou je savosť. Na mysli máme uteráky, osušky, ale aj také termooblečenie. Pridaním aviváže do prania by totiž tieto materiály mohli stratiť savosť, čo je ich základná vlastnosť.
  • Avivážny prostriedok by ste tiež nemali použiť napríklad na vlnu či páperové bundy. Aj tieto materiály by sa totiž mohli nezvratne poškodiť.


My odporúčame Kuschelweich 

Obľúbenou značkou aviváže v Nemecku je práve tá s názvom KuschelweichAviváž sa postará o to, že vaša bielizeň bude nielen príjemne mäkká a hebká, ale aj voňavá.

Zanecháva v sebe dlhodobý pocit sviežosti, a čo je dôležité, zabraňuje elektrizovaniu tkanív. K kde aviváž Kuschelweich nájdete? Nie, nebojte sa, vôbec nemusíte cestovať za hranice. Z pohodlia domova si ju môžete objednať v online drogérií myAustria.sk, kde na vás čakajú okrem kvalitných aviváží z Rakúska a Nemecka, aj pracie a čistiace prostriedky, či inú drogériu.


Ďalšie správy