BC Prievidza spoznala tresty za zápas s Interom – uzatvorenie ihriska na dva zápasy a pokuta

22.10.2019
BC Prievidza spoznala tresty za zápas s Interom – uzatvorenie ihriska na dva zápasy a pokuta

Basketbalový klub BC Prievidza spoznal  tresty za predčasne ukončený duel štvrtého kola Slovenskej basketbalovej  ligy s Interom Bratislava. Klub dostal trest uzatvorenia ihriska na dva  zápasy, generálny manažér Marko Batina dostal dvojzápasový zákaz výkonu  funkcie a v oboch prípadoch boli udelené aj finančné pokuty. Stretnutie  bolo skontumované výsledkom 0:20 v prospech hostí, bez priznaniu bodu  domácemu tímu za prehru. 

 

Repríza finále z predchádzajúcej sezóny  sa skončila už v 26. minúte za stavu 49:56. Dôvodom k predčasnému  odchodu do šatní boli viaceré incidenty. Najskôr dostal diskvalifikačnú  chybu domáci generálny manažér Marko Batina, na čo následne 84-ročný  fanúšik fyzicky zaútočil na hlavného rozhodcu stretnutia Mareka  Kúkelčíka. Po porade sa rozhodcovská trojica rozhodla, že zápas sa po  inzultácii musí predčasne ukončiť.

Vedenie Prievidze sa deň po zápase  ospravedlnilo delegovanej trojici za tento incident. Zároveň  informovalo, že dotyčný pán bol po incidente zadržaný usporiadateľkou  službou a v zmysle predmetného zákona odovzdaný príslušníkom Policajného  zboru Slovenskej republiky. Klub zároveň prisľúbil zvýšenie bezpečnosti  počas domácich stretnutí.

Na základe rozhodnutí Disciplinárneho riaditeľa SBL Dalibora Hliváka boli udelené nasledujúce tresty:

  • Generálny manažér Prievidze a hlavný usporiadateľ zápasu Marko  Batina dostal zákaz výkonu funkcie na dva zápasy a finančnú pokutu vo  výške 250,-€.
  • Klubu BC Prievidza sa uzatvára ihrisko na dva domáce zápasy, ktoré  musí odohrať minimálne 50 km od svojej haly. Zároveň klub dostal  finančnú pokutu vo výške 1000,-€. 
  • Stretnutie BC Prievidza - Inter Bratislava bolo na základe Hracieho  poriadku SBA skontumované výsledkom 0:20 v prospech hostí, bez priznaniu  bodu domácemu tímu za prehru. 

viac info: http://www.basketliga.sk/dokumenty/disciplinarne_konanie/DR%20R.2-2019-20.pdf

http://www.basketliga.sk/dokumenty/disciplinarne_konanie/DR%20R.1-2019-20.pdf


Text zdroj: basketliga.sk


Ďalšie správy