Belgický cyklista Tim Merlier vyhral 4. etapu Okolo Slovenska Prievidza - Nitra

16.9.2023
Belgický cyklista Tim Merlier vyhral 4. etapu Okolo Slovenska Prievidza - Nitra

Belgický cyklista Tim Merlier triumfoval vo štvrtej etape 67. ročníka  Okolo Slovenska. Jazdec stajne Soudal Quick-Step sa presadil v  záverečnom špurte 149 km km dlhej trasy so štartom v Prievidzi a cieľom v  centre Nitry.

Na druhom mieste prišiel do cieľa Cees Bol (Astana - Qazaqstan) a tretí  skončil jeho tímový kolega Luca Colnaghi. Na čele celkového poradia je  naďalej Francúz Remi Cavagna zo Soudal Quick-Step.

Po najťažšej etape Okolo Slovenska nasledovala pre jazdcov jednoduchšia  previerka. Ani v nej však nechýbali kopce, keďže pelotón absolvoval tri  horské prémie. Pelotón sa pustil do stúpania na prvej horskej prémii a  na vrchole Bojnického kopca (2,2 km; 6%) získal tri body Mirco Maestri  (EOLO-Kometa). Druhý bol držiteľ bodkovaného dresu Milan Vader  (Jumbo-Visma) a bod si pripísal Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step).

Viacero jazdcov sa usilovalo o únik. Šprintérsku prémiu v Bánovciach nad  Bebravou vyhral Tomáš Kalojíros (RRK Group - Pierre Baguette -  Benzinol). Získal 6 bodov a tri bonifikačné sekundy. Bez ohľadu na  výsledky poslednej horskej prémie v Skýcove (3,7 km; 6,2%) bolo isté, že  aj do záverečnej etapy si bodkovaný dres oblečie Milan Vader  (Jumbo-Visma).

Tak ako sa predpokladalo, jazdci absolvovali hromadný dojazd a v  záverečnom špurte bol najrýchlejší Belgičan Merlier, ktorý si pripísal  druhý triumf na podujatí. V celkovej klasifikácii sa na druhé miesto  posunul majiteľ bodkovaného dresu Vader.

Ďalšie správy