Bencovje grunt Bojnice štartuje nový seriál ZLATÉ RUKY SLOVENSKA

17.6.2021
Bencovje grunt Bojnice štartuje nový seriál ZLATÉ RUKY SLOVENSKA
Bojnice Bencovje grunt

V Bojniciach na Bencovje grunte (Múzeum remesiel) sobotu 19. júna začína prezentácia majstrov, ktorí sa venujú remeslám.

Počas najbližších mesiacov návštevníci budú mať možnosť vidieť ich priamo pri práci, pozhovárať sa s nimi, vyskúšať si remeslá či zakúpiť hotové užitočné výrobky a touto formou ich podporiť. Prvý sa predstaví remeselník Vladimír Jurenka, ktorý sa roky venuje pleteniu z pediga a tvorí estetické košíky, podnosy, misky a dekorácie. Bencovje grunt ponúka rôzne zaujímavé aktivity: točenie na hrnčiarskom kruhu, kreatívne maľovanie keramiky, degustácie vín v stredovekej pivnici, zážitkové tímové varenie večere, vzdelávací program pre školy, narodeninové oslavy, tvorivé dielne, kurzy, komunitné akcie. 

júl, august
* otvorené denne 13.00 – 18.00 hod.
september, október
* otvorené každý víkend 13.00 – 18.00 hod.
november, december
* otvorené po predchádzajúcej dohode
* kreatívne maľovanie keramiky (minimálny počet 4 osoby)
– volajte prosím aspoň 2 dni vopred mobil 0911 878 717
 

Bencovje grunt sa nachádza v historickom Starom meste vnútri stredovekých hradieb, na skok od hlavného Hurbanovho námestia a romantického Bojnického zámku. Dom je dnes jednou z úplne posledných, ešte pôvodných tradičných stavieb, zachovaných v uličkách starých Bojníc. Jeho história je staršia viac než 400 rokov.

Viac info: https://bencovjegrunt.sk/

Ďalšie správy