Celoštátne finálové kolo v súťaži v spracovaní informácií na počítači bude hostiť Obchodná akadémia v Prievidzi

5.3.2024
Celoštátne finálové kolo v súťaži v spracovaní informácií na počítači bude hostiť Obchodná akadémia v Prievidzi

Stredoškoláci z celého Slovenska budú súťažiť v spracovaní informácií na  počítači. Celoštátne finálové kolo bude hostiť Obchodná akadémia v  Prievidzi 25. až 27. marca. TASR o tom informoval riaditeľ školy Ivan  Kadlečík.

"Spracovanie informácií na počítači patrí medzi stredoškolské súťaže,  ktoré každoročne sprevádza rastúci záujem žiakov. Stredoškoláci tak  dokazujú svoj pozitívny vzťah k novým technológiám a mimoriadnu  vytrvalosť v súťaži, ktorá vyžaduje skĺbenie rýchlosti so sústredenosťou  a precíznosťou," skonštatoval Kadlečík.

Súťažiaci, ktorí postúpili z krajských na celoštátne finálové kolo, majú  podľa neho pred sebou úlohy ako písanie na počítači, kde sa hodnotí  rýchlosť a presnosť, ďalej úprava textu na počítači, pri ktorej je  dôležitá rýchlosť i precíznosť, ako i wordprocessing v podobe  profesionálneho spracovania textu. Súťaž otvára slovenskej reprezentácii  dvere na majstrovstvá sveta INTERSTENO 2024.

Do finálového kola 58. ročníka súťaže v spracovaní informácií na  počítači postúpilo 44 žiakov stredných odborných škôl a obchodných  akadémií z rôznych kútov Slovenska.

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a  mládeže SR, metodickým a odborným garantom je Štátny inštitút odborného  vzdelávania.

Ďalšie správy