Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší regionálne turistické centrum so sídlom v Bojniciach

22.4.2024
Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší regionálne turistické centrum so sídlom v Bojniciach

Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší regionálne turistické centrum.  Oblastná organizácia cestovného ruchu región horná Nitra - Bojnice (OOCR  RHNB) ho otvorila v sobotu v priestoroch na Hurbanovom námestí v  Bojniciach počas otvorenia letnej turistickej sezóny na hornej Nitre.

"OOCR RHNB sa v tomto roku rozhodla časť finančných prostriedkov od  Ministerstva cestovného ruchu a športu SR použiť práve na zriadenie a  otvorenie regionálneho turistického centra. Slúžiť bude prioritne na  propagáciu aktivít a podujatí našich členov," uviedla riaditeľka OOCR RHNB Andrea Freimann.

Organizácia podľa nej slávnostne otvorila časť priestorov, ktorá slúži  ako prvý kontakt s návštevníkmi regiónu, ako i kanceláriu OOCR.  Zriadenie centra okrem ministerstva podporilo i mesto Bojnice. "Veríme,  že to bude veľkým prínosom a krokom vpred v rozvoji cestovného ruchu  nášho regiónu. Rovnako že bude nielen prínosom pri poskytovaní  informácií turistom, ale i v práci v oblasti budovania cestovného ruchu," skonštatovala Freimann.

Letná turistická sezóna v Bojniciach sa tento rok bude niesť v znamení  šafranu. Bojnice boli kedysi známe tým, že sa tam toto vzácne a drahé  korenie zbieralo. V 16. a 17. storočí bol horniacky a najmä bojnický  šafran pokladaný za najlepší, dokonca ho uznávali zahraniční učenci.

Súčasťou otvorenia letnej turistickej sezóny bola i oslava 30. výročia  stálej scény sokoliarov Aquila v Bojniciach, ktorú pripomína i  fotografická výstava od Andrey Blaho Zerola, takisto sokoliarske  vystúpenia, rozprávkové predstavenie či otvárací sprievod s alegorickým  vozom.

Ďalšie správy