Čo práve boduje na hernej platforme Apple Arcade

11.2.2024
Čo práve boduje na hernej platforme Apple Arcade

Ak ste si nedávno kúpili nejaké Apple zariadenie, či už hodinky, televíziu alebo mobil, iste vám neuniklo, že vás firma Apple pozýva, aby ste vyskúšali Apple Arcade počas troch mesiacov zadarmo. Herná platforma má už teraz bohatý obsah a Apple sľubuje, že ponuku budú ďalej rozširovať.

Pozrime sa na hry, ktoré aktuálne bodujú v prvej dvadsiatke rebríčka v obchode App Store. Naozaj si tu každý niečo nájde – fanúšikovia športu rovnako ako nadšenci hier, pri ktorých si treba lámať hlavu. Určite si niečo nájdu aj hraví drobci a dokonca aj hráči hazardných hier. Stačí mať účet v Apple a prijať ponuku.

Noviny špeciálnymi skúšobnými ponukami získavajú nových čitateľov, kasína bonusmi bez vkladu nových hráčov a podobne postupuje aj služba Apple Arcade –dáva vám čas poriadne sa zahrať bez rušivých reklám.

Ako sa zaregistrovať do Apple Arcade

Je to veľmi jednoduché. Ak už vlastníte iPhone, máte aj účet Apple, takže v obchode App Store si kliknete na záložku Arcade a potom na hru, ktorú chcete vyskúšať. Apple Arcade sa aktivuje prakticky automaticky a môžete začať sťahovať hry.

Ktoré hry aktuálne vedú v rebríčku?

1. NBA 2K24

Svetoznáma franšíza exkluzívne v Apple Arcade. Sťahovanie hry trochu dlhšie trvá, ale keď sa napokon rozbehne, pochopíte prečo. Hra pôsobí mimoriadne realisticky, je to, akoby ste boli priamo na kurte.

V MyCAREER si vyberiete svojho obľúbeného hráča, hraním postupne okrem nových zručností získavate fanúšikov či odmeny legendárnych sponzorov ako Nike, Jordan či Adidas.

Alebo hrajte ako hlavný tréner a vyskúšajte si, aké to je, viesť tím – na to má hra režim Asociácia a SimCast Live. Nechcete stres a zodpovednosť? Zvoľte si režim Divák a sledujte hru z tribúny.

A to nie je všetko, hra má aj multiplayer režim, takže môžete v reálnom čase súťažiť s kamošmi, ak majú zariadenie iPad, Mac, Apple TV alebo iPhone.


2. Snake.io+

Snake, alebo Háďatko sa hrali ľudia na prvých mobilných telefónoch, keď sa o smartfónoch ešte ani nechyrovalo. Háďatko muselo požierať drobné potvorky, z čoho rástlo do dĺžky a hráč sa musel snažiť, aby hlavou nenarazil do hadieho tela, lebo to bol koniec hry.

Niečo podobné sa teraz môžeme zahrať na smartfóne, akurát vo farbe, v neporovnateľne lepšej grafike a s vyšším tempom. Had v tejto hre zbiera peletky, pomocou ktorých rastie, ale aby to nebolo príliš jednoduché, po obrazovke sa plazí niekoľko ďalších hadov. Had do ostatných hadov nesmie naraziť a ešte ich aj musí obkľúčiť, aby nad nimi zvíťazil.

Hra nevyžaduje pripojenie na internet, takže keď sa najbližšie budete nudiť mimo dosahu siete, skúste naháňať virtuálnych hadov.

3. Solitaire 

V analógovej ére sa hrával pasians – kartová hra pre jedného, ktorá si vyžadovala trpezlivosť, preto aj jej názov – patience, pôvodný francúzsky názov hry.

S vývojom techniky sa pasians – solitaire preniesol do mobilov a Apple má aktuálne v ponuke aj túto jednoduchú hru od MobilityWare.

Dizajn je tradične elegantný bez zbytočných okrás, pravidlá sú klasické, pri otáčaní kariet znie zvuk papiera a keď hráč úspešne dokončí celú hru, môže sa tešiť na dlhšie harfové sólo a víťazné fanfáry.

4. Sneaky Sasquatch 

Sneaky Sasquatch je výborným príkladom hry, ktorá neustále rastie a rozvíja sa.

Pôvodne to bola jednoduchá hra o potmehúdskom sasquatchovi, známom aj ako bigfoot, ktorý kradne jedlo. Dnes je to nekonečné dobrodružstvo v otvorenom svete. Môžete šoférovať taxík, či zapojiť sa do politiky, zatiaľ čo žijete každodenný život sasquatcha, slávneho chlpatého tvora, napoly človeka, napoly opice z divočiny.

Hra má otvorený koniec, keďže sa neustále aktualizuje, takže Sneaky Sasquatch ponúka zábavu pre všetkých, ktorí radi hrajú simulačné hry.

5. Angry Birds Reloaded 

Ani táto hra nie je nejaká zásadná novinka, nahnevané vtáky a šibalské prasiatka pozná asi naozaj každý. V Apple Arcade je hra v remastrovanej verzii s vizuálnymi vylepšeniami či novými postavičkami.

Novinkou sú tiež orly a spolu s nimi nové úrovne, v ktorých sa Angry Birds snažia zničiť, čo im prasiatka postavili do cesty.

Hra stále funguje na princípe fyziky, vylepšenej o Power Up, vďaka čomu majú Angry Birds väčšiu ničivú silu. Doletia ďalej, vyššie a udierajú silnejšie.

6. Blackjack 

Ak ste ešte nikdy neboli v kasíne, tu si môžete vybrať z virtuálnych kasín v Londýne, Singapure, Paríži, či na polostrove Macao.

Pre začiatočníkov je najvhodnejší práve Londýn, keďže stávky začínajú na najnižšej hodnote, a tak neprehráte gate už po troch kolách.

Keď do hry vstúpite, zadáte výšku stávky a môžete klepnúť na tlačidlo Deal. Hra vám rozdá karty a ešte aj zobrazí hodnotu kariet, ktoré aktuálne máte na ruke, aby ste sa mohli rozhodnúť, či budete stáť (stand) alebo ťahať ďalej (hit).

A potom už len klepete na tlačidlo hit alebo stand a sledujete, ako vám rastie či klesá suma na účte.

Foto: https://unsplash.com/photos/a-close-up-of-a-cell-phone-on-a-table-1m0BBZpeSUs

Ďalšie správy