Ďalšie vybrané ulice v Prievidzi budú od pondelka 18. marca jednosmerné

15.3.2024
Ďalšie vybrané ulice v Prievidzi budú od pondelka 18. marca jednosmerné

Samospráva Prievidze v marci dokončí projekt zmeny organizácie dopravy  na vybraných uliciach. Jednosmerné budú od pondelka 18. marca ulice J.  Kollára, T. Milkina, J. Červeňa, J. G. Tajovského, Š. Závodníka, R.  Jašíka a Májová ulica v lokalitách s individuálnou bytovou výstavbou.  Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Radnica k zmene organizácie dopravy pristúpila ešte v polovici decembra  minulého roka na uliciach L. Stančeka a A. Mišúta. Urobila tak po  odbornom spracovaní projektantmi a schválení dopravným inšpektorátom. V  projekte teraz pokračuje na ďalších vybraných uliciach.

"V kontexte tzv. chodníkovej novely sme zjednosmernením vybraných  ulíc sledovali možnosť parkovania vozidiel v súlade s platnou  legislatívou," pripomenula Krajčiová. Zároveň touto úpravou mesto  podľa nej zvýši bezpečnosť a plynulosť premávky a zníži kolízne body na  križovatkách.

Mesto o pripravovanej zmene informovalo obyvateľov na svojich stránkach,  ale aj prostredníctvom informačných letákov s aktuálnou dopravnou  mapou.

Ďalšie správy