Daniel Hevier v reakcii na zatvorenie stredných škôl ponúka pomoc pedagógom i študentom

17.10.2020
Daniel Hevier v reakcii na zatvorenie stredných škôl ponúka pomoc pedagógom i študentom

Zahŕňa online výučbu najmä slovenského jazyka a literatúry, a to vrátane  prípravy na maturity, videokonferencie i online návštev v jednotlivých  triedach.

V reakcii na zatvorenie stredných škôl ponúka spisovateľ Daniel Hevier  na sociálnej sieti svoju pomoc pedagógom i študentom. Zahŕňa online  výučbu najmä slovenského jazyka a literatúry, a to vrátane prípravy na  maturity, videokonferencie i online návštev v jednotlivých triedach.

"Je to v rámci jeho projektu O2 Radostná škola s Danielom Hevierom, v  ktorom vzdeláva a inšpiruje učiteľov základných a stredných škôl a  poskytuje im metodiku na inovatívne a kreatívne vyučovanie," informoval o tom Daniel Hevier ml. Dodal, že projekt zasahuje aj  vyučovanie ďalších humanitných i prírodovedných predmetov: "Do  projektu sa zapojilo 60 škôl s takmer stovkou pedagógov, ktorí budú  prenášať svoje skúsenosti na vyše 5000 žiakov a študentov."

"Na strednej škole sa výrazne formuje budúcnosť mladého človeka, a preto  som pedagógom i žiakom ponúkol svoje skúsenosti. Som presvedčený, že im  dokážem ukázať cestu, aby nielen úspešne zmaturovali, ale aby sa  dokázali sami vzdelávať a formovať svoj život," 
komentoval svoju  aktivitu Hevier. Spisovateľ bol mimoriadne aktívny počas uzavretia škôl  v prvej vlne koronavírusovej pandémie nielen na sociálnych sieťach a vo  vzdelávacích videách, ale aj v online návštevách v jednotlivých  triedach.

čítajte tiež: Daniel Hevier: „Ľudia zabudli na zverstvá minulosti."


Ďalšie správy