Foto: Dnes počas prípravného zápasu BC Prievidza slávnostne otvorili športovú halu v Prievidzi po rekonštrukcii palubovky

11.9.2023
Foto: Dnes počas prípravného zápasu BC Prievidza slávnostne otvorili športovú halu v Prievidzi po rekonštrukcii palubovky

Po trojmesačnej rekonštrukcii palubovky dnes otvorili športovú halu v Prievidzi.. Slávnostnú pásku prestrihli zástupcovia mesta a jednotlivých športových klubov v pondelok 11. septembra pri príležitosti basketbalového zápasu medzi klubmi BC Prievidza a NH Ostrava.

Obsahom rekonštrukcie palubovky, na ktorú mesto získalo dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 115 267 eur, bolo odstránenie a likvidácia pôvodnej skladby podlahy, deliacich mantinelov ako aj vyčistenie a príprava podkladu palubovky, príp. lokálne vyspravenie hydroizolácie. Nová palubovka je zhotovená z komplexného certifikovaného podlahového systému pevnej drevenej podlahy s vydaným certifikátom FIBA, Level 1.

Súčasťou rekonštrukcie bolo aj maľovanie čiar polyuretánovou farbou, tak aby čiary boli v súlade s pravidlami jednotlivých športov. Investícia rovnako zahŕňala dodanie a montáž dvoch kusov mobilných basketbalových košov Hyd roplay Official s vydaným certifikátom FIBA, Level 1., repasáciu deliacich mantinelov oddeľujúcich hraciu plochu od diváckeho sektora, ako aj výmenu a vyspravenie podlahy PVC po oboch stranách haly v 1. rade diváckeho sektora od palubovky.

Ďalšie správy