Foto: Mesto Prievidza pokračuje s výsevom lúčnych kvetov aj tento rok

16.5.2020
Foto: Mesto Prievidza pokračuje s výsevom lúčnych kvetov aj tento rok

Po predchádzajúcich úspechoch spoločnosť Technické služby mesta  Prievidza s.r.o. (ďalej len „TSMPD s.r.o.“) pokračuje s výsevom lúčnych  kvetov v meste Prievidza.

Výsev bol realizovaný na pôvodných lokalitách, na sídlisku Zapotôčky na  ulici Ľ. Ondrejova a na ulici M. Rázusa, na sídlisku Necpaly pri  potravinách Coop Jednota, na sídlisku Píly na ulici M. R. Štefánika a v  centre mesta na Námestí slobody v blízkosti fontány pod Lipami. Novinkou  tohto roka je zamiešanie semien lúčnych kvetov v lokalitách s  ponechanou vysokou trávou pre výživu včiel v meste, napríklad v parku  Skotňa, v parku na Riečnej ulici, vedľa cintorína na Mariánskej ulici,  na spojovacom chodníku sídlisk Necpaly a Kopanice, pri vstupe na  sídlisko Zapotôčky.

Zmesi lúčnych semien budú tento rok prispôsobené podmienkam, v ktorých  budú rásť, napríklad tieň, polotieň, výslnné stanovištia. Zmesi sú  zložené najmä z makov, krásnoočiek, nevädzí, rebríčkov, cínií, slnečníc,  nechtíkov, krasuliek a podobne.

Výsev začali zamestnanci TSMPD s.r.o. realizovať koncom apríla až  začiatkom mája. Prvé nakvitnutie sa očakáva 40 až 50 dní od výsevu, čiže  na konci júna. Zamestnanci Technických služieb mesta Prievidza dúfajú,  že lúčne kvety v meste prinesú obyvateľom a návštevníkom estetický  zážitok.

Fotky su ilustráčné z roku 2019

Ďalšie správy