Foto video: Nové záujmové krúžky v Centre voľného času Prievidza - audiovizuálny, lezecký, šípkarský

25.1.2023
Foto video: Nové záujmové krúžky v Centre voľného času Prievidza - audiovizuálny, lezecký, šípkarský

V tomto školskom roku sú pre deti a mládež v Centre voľného času Prievidza pripravené viaceré nové záujmové krúžky. Zároveň boli na konci roka 2022 realizované investície, ktorými sa zlepšia podmienky na športovanie detí a mládeže.  

Jedným z nových záujmových útvarov je  Audiovisual ART (nakrúcanie klipov), ktorý vedie Ján Jurica. V rámci tohto audiovizuálneho krúžku sa deti a mládež naučia reálne natáčať a  pripraviť reportáž, taktiež spoznajú postup výroby ako je natočenie, spracovanie natočeného materiálu, úprava a strih.

Ďalším záujmových útvarom je Šípkarský. Deti a mládež sa učia nielen pravidlá hry, ale aj trénujú presnosť, trpezlivosti a sústredenie. Šípkarský krúžok vedú Štefan Ragulik a Peter Jakubis a prebieha v novej šípkarskej miestnosť, ktorú využívajú deti zo šípkarského krúžku i seniori z denného centra.

Novinkou v Centre voľného času je aj Lezecký záujmový útvar, kde výcvik prebieha priamo v priestoroch CVČ na novej lezeckej stene – v nevyužívaných priestoroch vybudoval Horolezecký klub Baník Prievidza novú umelú lezeckú stenu, ktorá slúži na tréningy športového  lezenia aktívnych lezcov aj na krúžkovú činnosť. Lezecká stena je tak vhodná nielen pre začiatočníkov, ale i profesionálov. Krúžok je zameraný je na obratnosť a celkovú kondíciu a vedie ho Tomáš Urban.

Koncom minulého roka bola realizovaná výmena okien s energetickou úsporou vo veľkej telocvični. Výška investície bola v sume 40 603,48 eur. Aj takýmto spôsobom samospráva vytvára lepšie podmienky pre športovanie v Centre voľného času.

Ďalšie správy