Foto: Požiar v bytovom dome v Prievidzi si vyžiadal evakuáciu obyvateľov

12.4.2021
Foto: Požiar v bytovom dome v Prievidzi si vyžiadal evakuáciu obyvateľov
prievidza

Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

Požiar v bytovom dome na Lúčnej ulici v Prievidzi 10. apríla dopoludnia  si vyžiadal evakuáciu tamojších obyvateľov. Pri udalosti zasahovali ôsmi  príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s troma  kusmi techniky, informoval o tom v pondelok.

Dymenie z elektrorozvodnej skrine v desaťposchodovom bytovom dome  nahlásili hasičom krátko po 9.30 h. Vrchné podlažia bytového domu boli  po ich príchode na miesto zadymené, obyvatelia z prvých deviatich  poschodí sa po výzve susedov postupne evakuovali mimo domu a obyvatelia  z najvyššieho poschodia sa nachádzali na balkónoch.

"Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch, vyzbrojení  termovíznou kamerou a hasiacimi prístrojmi, vyšli na najvyššie podlažie,  ktoré bolo zasiahnuté požiarom a sprevádzané silným zadymením. To sa  postupne šírilo aj na deviate poschodie," opísal Petrík.

Požiar podľa neho zasiahol stúpačku rozvodu elektrickej energie, ktorú  po odpojení prívodu energií hasiči uhasili vytvoreným hasiacim prúdom. "Následne  s cieľom odvetrania postihnutých priestorov otvorili strešný poklop  a nasadili pretlakovú ventiláciu. Po odvetraní priestorov požiarisko  a priľahlé priestory skontrolovali termovíznou kamerou a následne, keď  už nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, umožnili vstup obyvateľov do  bytového domu," doplnil.

Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania, uzavrel Petrík.


Ďalšie správy