Foto a video: Brose Night Run Prievidza bol opäť vypredaný. Prilákal 691 pretekárov

19.9.2021
Foto a video: Brose Night Run Prievidza bol opäť vypredaný. Prilákal 691 pretekárov

Druhý ročník večerného behu mal bohatý sprievodný program.

V polovici septembra do Prievidze zavítali atléti z celého Slovenska. Zmerali si sily na rýchlej certifikovanej trati s dĺžkou 10 kilometrov, na ktorú nastúpilo 471 bežcov a bežkýň. Ďalších 70 pretekárov absolvovalo túto trať formou Dynasport štafetového behu dvojíc. Premiérovo sa konal aj Brix detský beh, ktorý prilákal 150 detí. Jeho ambasádorkou bola Anastasia Kuzminová, ktorá sa ho zúčastnila aj osobne.

Pre pretekárov bola na trati pripravená aj bubnová šou a ohňová šou, ktoré spestrili jednosmerky sídliska Píly. Práve na ne prišli povzbudzovať už tradične stovky divákov.

Jedinečná atmosféra viedla pretekárov opäť k výborným časom a osobám rekordom. Druhý ročník Brose Night Run Prievidza vyhral René Valent z BEHAME.sk časom 33:27 min. V súťaži žien triumfovala Silvia Valová z AK ZVP Lučatín výkonom 36:45 min.

Organizatori si pre víťazov pripravili okrem finančných prémií aj atraktívne vecné ceny ako oceňované zrejúce syry z miestnej Farmy pod Vtáčnikom a lyofilizované sušené ovocie od Brix Products. Budúci rok sa bude konať Brose Night Run Prievidza spolu so štafetovým a detským behom opäť v polovici septembra, v sobotu 17. 9. 2022.

Výsledky:

 MUŽI: 1. René Valent (BEHAME.sk) 33:27, 2. Vladimír Kováč (ŠK Achilles Handlová) 34:30, 3. Michal Červeňák (ŠK Šog Nitra) 35:10 ŽENY: 1. Silvia Valová (AK ZVP Lučatín) 36:47, 2. Vanda Jenejová 39:09, 3. Veronika Hanáková (Motigo) 39:59

Ďalšie veľké foto galérie nájdete cez týždeň na https://nightrunprievidza.sk/

Ďalšie správy