Foto a video: Nemocnica Bojnice spustila očkovanie proti COVID-19 v novom vakcinačnom centre

7.1.2021
Foto a video: Nemocnica Bojnice spustila očkovanie proti COVID-19 v novom vakcinačnom centre
Bojnice nemocnica Bojnice vakcinačné centrum očkovanie očkovanie proti COVID-19

Bojnická nemocnica otvorila vakcinačné centrum a začala s očkovaním zdravotníkov.  Zariadenie zároveň slúži ako logistické centrum pre nemocnice na východe krajiny.
„Stredisko bude slúžiť pre obyvateľov hornej Nitry a vybudovala ho  [nemocnica] v 40 rokov nevyužívaných priestoroch zariadenia. Do prác,  ktoré zrealizovala za dva týždne, investovala z vlastných zdrojov  50-tisíc eur, povedal riaditeľ nemocnice Vladimír Vido.

„Záujem o očkovanie rastie. Záujem našich zamestnancov bol najskôr 15  až 20 percent a zrejme vplyvom médií a celej epidemickej situácie,  ktorá sa zhoršila počas posledných dvoch týždňov, narástol na približne  50 percent,“ doplnil Vido.

„V nemocnici zatiaľ postupujeme podľa metodiky ministerstva  zdravotníctva, to znamená, že prví idú naši vlastní zamestnanci. Vo  štvrtok by sme mali zaočkovať 80 zamestnancov, v piatok by ich malo byť  120. Chceme sa dostať na počty očkovaných ako v ostatných nemocniciach,  treba si to však najskôr odskúšať,“ dodal ďalej Vido. Predpokladá, že  denne by mali zdravotníci zaočkovať 200 ľudí.

Nemocnica slúži aj ako logistické centrum. „Podarilo sa nám včas  zakúpiť chladničky na vakcíny. Distribútor u nás zložil aj vakcíny aj  pre nemocnicu v Poprade a fakultnú nemocnicu v Prešove,“ povedal  riaditeľ. 

Správu aktualizujeme

Ďalšie správy