Foto a video: Prievidzu večer ovládol prvý ročnik nočného behu Brose Night Run Prievidza

21.9.2020
Foto a video: Prievidzu večer ovládol prvý ročnik nočného behu Brose Night Run Prievidza
Brose

Sobota bola veľkým dňom pre športovcov a nadšencov behu, pretože práve 19. septembra sa konal prvý ročník Brose Night Run Prievidza s certifikovanou traťou, dlhou 10 kilometrov. Prípravy na večerný beh trvali od januára tohto roku a organizátora, Mária Šmýkala, čakalo množstvo prekážok, no aj napriek nim sa sen stal skutočnosťou.

Novú trať sa rozhodlo otestovať 450 bežcov, z toho 25 štafetových dvojíc a celý beh im spríjemňoval sprievodný program v podobne roztlieskavačiek BC Ladies, ktoré povzbudzovali bežcov posledné dva kilometre pred cieľom. O skvelú atmosféru sa postarali aj členovia Party Diddles Drumline so svojou bubnovou show pri vstupe na jednosmerky, čo bežcov poriadne nabudilo, keďže práve na Starom sídlisku to sršalo energiou. O tú sa postarali nielen samotní obyvatelia Prievidze ktorí pretekárov povzbudzovali naozaj na každom kroku, ale aj Sokoliari Aquila Bojnice so skvelou ohňovou show. „Ďakujeme Mário, tá atmosféra čo bola na sídlisku, bola neskutočná. To som ešte nezažila!“ hovorí Silvia Valová, majsterka Slovenska v behu na 10 km, ktorá sa postarala aj o rozcvičku pred štartom. „Bolo super! Atmoška ako na nejakom kvalitnom maratóne, klobúk dole“ uviedol jeden z bežcov na svojom instagramovom profile.

Odštartovať preteky prišli aj primátorka mesta Prievidza, Katarína Macháčová, konateľ Brose Prievidza, generálneho partnera podujatia, Axel Mallener a samozrejme, aj samotný riaditeľ pretekov, Mário Šmýkal.

Prvému ročníku Brose Night Run sa podarilo odštartovať veľmi peknú tradíciu s obrovským potenciálom.

Výsledky: MUŽI: 1. Sahajda (BMSC Bratislava) 30:07, 2. P. Ďurica (Slávia UK/Run for Fun Bratislava-Petržalka) 32:25, 3. Š. Wahlandt (BK HNTN Bratislava) 32:43, 4. Lenčéš (Go Create Performance Team) 32:53, 5. Valent (behame.sk) 33:07, 6. Jablokov (Slávia UK/behame.sk) 34:03.

ŽENY: 1. Bičanová 34:56, 2. Valová (obe AK ZVP Lučatín) 35:27, 3. Z. Durcová (BMSC Bratislava) 36:15, 4. Ptašuková (Ukr.) 36:25, 5. Dolinajová (BMSC Bratislava) 39:46, 6. Kremlová (bez klub. prísl.) 41:05.

Foto: Jakub Straňanek

Video: Filip Kormaňák

Ďalšie správy