Foto: Začali rekonštrukciu Autobusovej stanice v Prievidzi. Nebude sa však rekonštruovať celá

2.6.2021
Foto: Začali rekonštrukciu Autobusovej stanice v Prievidzi. Nebude sa však rekonštruovať celá
prievidza

Práce sa dotknú časti pre prímestskú, diaľkovú a medzinárodnú prepravu, začať by sa mali v júni.

"Práce budú smerovať predovšetkým do úpravy oceľových prístreškov,  ako aj samotných nástupíšť pre cestujúcich, nástupných ostrovčekov,  obrubníkov a ostatného mobiliára," konkretizoval dopravca SAD Prievidza.

Rekonštrukciu stanice zabezpečí spoločnosť vo viacerých fázach, a to  predovšetkým pre zabezpečenie plynulého chodu autobusovej stanice. "Pre  obdobie rekonštrukcie sme vypracovali plán presunov autobusových  nástupíšť pre prímestskú, diaľkovú a medzinárodnú dopravu na dočasné  nástupištia, o čom budeme včas informovať cestujúcu verejnosť. Avšak  presuny nástupíšť nebudú také zložité, ako to bolo pri rekonštrukcii  stanice v časti MHD počas septembra 2020," ozrejmil Marek Dežerický, riaditeľ dopravy spoločnosti.

Práce by mali potrvať šesť mesiacov. "Sme presvedčení, že po  sfinalizovaní prác ľudia ocenia zlepšenie bezpečnosti, debarierizáciu a  estetický vzhľad stanice. Týmito investíciami chceme zatraktívniť  autobusovú dopravu pre širokú verejnosť. Práce budeme financovať zo  zdrojov našej spoločnosti," uzavrel Jaroslav Štrba, člen  predstavenstva spoločnosti Advance Investments, ktorá je vlastníkom  prievidzského dopravcu, ako i vlastníkom a prevádzkovateľom autobusovej  stanice.

Rekonštrukcia stanice bude realizovaná v tej časti autobusovej stanice,  ktorú vlastní  spoločnosť Advance Investments. Ide o priestor v ktorom  sú situované nástupištia pre prímestskú, diaľkovú a medzinárodnú  dopravu, t.j. čísla  8 -22.

Ďalšie správy