Handlová zriadi na skríningové testovanie 13 odberných miest

19.1.2021
Handlová zriadi na skríningové testovanie 13 odberných miest
koronavírus celoplošné testovanie Skríningové testovanie

Handlová sa pripojí k skríningovému testovaniu (celoplošné testovanie) obyvateľstva na ochorenie  COVID-19. Počas víkendu 23. a 24. januára zriadi 13 odberných miest.  Dohodol sa na tom v pondelok užší krízový štáb mesta.

„Testovanie sa bude konať v sobotu 23. januára a v nedeľu 24. januára  v čase od 8:00 do 17:00  s prestávkou od 12:00 do 12:45. Samospráva  žiada o dodržiavanie platných opatrení, najmä rúško, odstup, ruky  a priebežné využívanie odberových miest," informovala ďalej hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Obyvatelia sa budú môcť dať otestovať na ochorenie COVID-19 na 13  odberových miestach, v mestských častiach Morovno a Nová Lehota budú  fungovať počas jedného dňa. „Podľa ostatných štatistík, keď sa  v Handlovej otestovalo počas druhého testovania v roku 2020 spolu za dva  víkendové dni 9286 ľudí, je kapacita odberových miest nastavená  dostatočne," skonštatovala Paulínyová.

Radnica počas odberov pre odberné miesta podľa nej zriadi aj dispečing na telefónnom čísle 046 519 25 11. „Mesto  bude, tak ako v minulom období, informovať o prípadných čakacích dobách  v mimoriadnom vysielaní mestského rozhlasu, na svojom webovom sídle  a na sociálnej sieti. Zoznamy odberových miest budú zverejnené tiež na  plagátových plochách mesta," dodala.

Predbežne má mesto na oba dni celoplošného testovania dostatočný počet  personálu zloženého zo zdravotníkov a dobrovoľníkov. Od piatka 22.  januára plánuje distribuovať potrebný materiál na odberové miesta.  Rovnako zabezpečí teplé obedy a pitný režim pre celý personál.

K skríningovému testovaniu obyvateľstva sa počas nadchádzajúceho víkendu  pripojí i mesto Bojnice. Plánuje zriadiť päť odberných miest, ktoré sú  rozdelené podľa ulíc v meste. Samospráva na oficiálnej stránke zároveň  zverejnila odporúčané časy testovania podľa začiatočného písmena  priezvisk, čím chce predísť dlhšej čakacej dobe pred odbernými miestami.

Skríningové testovanie pripravujú aj viaceré obce v Prievidzskom okrese.

Odberové miesta Handlová v dňoch 23.1 a 24. 1. 2021 v čase od 8.00 h do 17.00 h. Obedná prestávka 12.00 h – 12.45 h (spolu 12 odberových miest v jednom dni). 

  • Základná škola Mierové námestie 27 -1.
  • Základná škola Mierové námestie 27 -2. – objednávka na presný čas cez handlova.sk, bookio.sk 
  • Základná škola Morovnianska cesta 55 –
  • Základná škola Morovnianska cesta 55 -2. – objednávka na presný čas cez handlova.sk, bookio.sk 
  • Zdravotné stredisko, Okružná 5
  • Stredná odborná škola, Lipová 8
  • Dom kultúry mesta Handlová, Námestie baníkov 3 – objednávka na presný čas cez handlova.sk, bookio.sk 
  • Podnikateľský inkubátor (Asterion, n. o. ), Námestie baníkov 5
  • HBP, a. s. Štrajková 1 (zubné stredisko)
  • OÚNZ, Partizánska ul. č. 3935 (bývalé zubné stredisko)
  • Základná škola Školská 53
  • Požiarna zbroj. súp. č. 166 – Nová Lehota, mestská časť – len SOBOTA 23. 1. 2021
  • Dom kultúry Morovno, mestská časť – len NEDEĽA 24. 1. 2021

Odberové miesto v dňoch 25. a 26. januára 2021

Dom kultúry Handlová, Námestie baníkov 3, v čase 15.00 h -20.00 h, bez objednávania.

Objednávky na odbery AG testami v Handlovej

Mesto Handlová využíva na objednávky na odbery v troch odberových  miestach, z dvanástich v jednom, dni rezervačný systém bookio.sk, ktorý  bol samosprávam poskytnutý na testovanie zadarmo. Objednať sa bude dať  cez túto stránku www.handlova.sk a  notifikácia, potvrdenie objednávky, bude zasielaná objednaným výlučne na  zadaný email. Pre objednávky na odbery pre Mobilné odberové miesto  zriadené v Nemocnici Agel Handlová, platí iný objednávkový systém  zverejnený na webovom sídle nemocnice: https://nemocnicahandlova.agel.sk/index.html.

Ďalšie správy