Hasiči z Prievidze a Handlovej si precvičili likvidáciu požiaru elektromobilu

15.11.2023
Hasiči z Prievidze a Handlovej si precvičili likvidáciu požiaru elektromobilu

Prievidzskí a handlovskí policajti si precvičili likvidáciu požiaru  elektromobilu a jeho umiestnenie do kontajnera na hasenie  elektromobilov. Taktické cvičenie absolvovali v pondelok (13. 11.). TASR  o tom v utorok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián  Petrík.

"Počas taktického cvičenia si hasiči precvičili zabezpečenie miesta  požiariska, organizovanie a nasadzovanie síl a prostriedkov pri požiari  elektromobilu v kooperácii s informačnou podporou operačného strediska  Hasičského a záchranného zboru (HaZZ)," uviedol Petrík.

Hasiči si podľa neho preskúšali aj výkon hasebných prác zameraný na  lokalizáciu a likvidáciu požiaru elektromobilu, presun požiarom  zasiahnutého vozidla do karanténneho kontajneru na hasenie  elektromobilov prostredníctvom mobilnej techniky a vecných prostriedkov  HaZZ, koordináciu postupov pri riešení následkov požiaru elektromobilu i  dodržiavanie zásad bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ako i  používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov. "Po skončení  cvičenia príslušníci HaZZ absolvovali v Prievidzi školenie  autorizovaného predajcu elektromobilov, ktorý odprezentoval postupy a  špecifiká pri dopravných nehodách elektromobilov," doplnil.                  

Na taktickom cvičení sa zúčastnilo deväť príslušníkov HaZZ z Prievidze a  Handlovej spolu s troma členmi Dobrovoľného hasičského zboru obce  Lehota pod Vtáčnikom. Počas cvičenia nasadili šesť kusov zásahových  vozidiel, respektíve špeciálnej hasičskej a vyslobodzovacej techniky.

Ďalšie správy