Hornonitrianske stopy začali v Bojniciach s výstavbou unikátneho Turzovho skill parku. Bude určený na výučbu horských cyklistov.

5.4.2024
Hornonitrianske stopy začali v Bojniciach s výstavbou unikátneho Turzovho skill parku. Bude určený na výučbu horských cyklistov.

Občianske združenie Hornonitrianske stopy zverejnilo skvelú správu: "Keď  sa sen mení na skutočnosť. Pred štyrmi rokmi sme boli nútení  zlikvidovať Turzov flow trail, ktorý využívalo veľké množstvo cyklistov  od detí až po dospelých. Už vtedy sme začali rozmýšľať, čo vytvoriť na  miesto flow trailu. Rozhodli sme sa pre Skill centrum, kde by sa vedeli  cyklisti naučiť jazde v teréne a hlavne, kde by deti vedeli tráviť voľný  čas v prírode. Po štyroch rokoch sa nám podarilo vybaviť všetky  povolenia a sen sa začal napĺňať. Tento týždeň sme začali s realizáciou - hurá 😁😁😁. Ďakujeme všetkým, ktorí podporili tento projekt a pomohli tým rozvoju horskej cyklistiky. Turzov Skill Park sa stavia. 😁🤩🥰. Postupne vás budeme informovať o stave realizácie. Máte sa na čo tešiť 😉" uviedli na sociálnej sieti.

Hornonitrianske stopy o.z. je skupina bikerov a freeriderov, ktorý  vytvorili spoločné občianske združenie s cieľom legalizovať, podporovať a  vytvárať nové cyklistické Single-tracky v Hornonitrianskom okrese a  okolí. Združenie vzniklo na jeseň roku 2016. Primárne sa zaoberá legalizáciou a výstavbou Single-trailov – Bojnicko-Dubnické cyklotrasy, Baťove traily. Organizuje a pomáha organizovať športové podujatia (Dual slalom, Bikefest Veľká Lehôtka, Enduro Race Bojnice, Hornonitrianska Enduro Séria)

Ďalšie správy