Interaktívna hra prievidzských múzejníkov prevedie ľudí po meste Prievidza

23.9.2022
Interaktívna hra prievidzských múzejníkov prevedie ľudí po meste Prievidza

Interaktívnu hru založenú na putovaní mestom Prievidza pripravili  múzejníci z Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi. Záujemcovia  prostredníctvom nej objavia pamiatky i predmety, ktoré sú späté s  konkrétnymi miestami. Informovala o tom archeologička z oddelenia správy  zbierok Hornonitrianskeho múzea Dominika Andreánska.

"Rozmanitosť múzejných zbierok a ich príbehy sa odrážajú aj pri  prechádzke mestom, pretože ku konkrétnym miestam sa viažu konkrétne  zbierkové predmety. Ich vzájomný vzťah zostal nemenný, i keď doteraz  skrytý v depozitároch," načrtla Andreánska.

V duchu tohtoročnej témy Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2022  Udržateľnosť v pamiatkach si múzejníci podľa nej pripravili Potulky s  múzeom - interaktívnu hru založenú na putovaní mestom. Cieľom je nájsť  11 vybraných stanovíšť v širšom centre Prievidze označených QR kódom a  vyskladať prístupové heslo. "Načítajte kód, spoznajte vzájomný vzťah  miesta a zbierkového predmetu, správne odpovedajte na otázku a získajte  písmeno. Ak vyskladáte kompletné prístupové heslo, máte vstup do múzea,  kde sú predmety z hry vystavené už ako múzejné exponáty, voľný," priblížila Andreánska.

Základné informácie, pravidlá hry a herný plán nájdu záujemcovia na  webových stránkach múzea i hry Prievidza - Potulky s múzeom. https://prievidza.potulkysmuzeom.sk/


Ďalšie správy