Jeseň je tu! Potrebujete novú jesennú bundu?

21.9.2022
Jeseň je tu! Potrebujete novú jesennú bundu?

Po dlhom lete prišla očakávaná jeseň a konečne sa mierne ochladilo. Zatiaľ čo niekto čaká na jesenné obdobie celý rok, iný by si prial, aby ešte prišlo babie leto. Či príde alebo nepríde, treba myslieť dopredu. Jeseň príde/prišla v plnom prúde a je dobré byť na ňu pripravený. Ako? V prvom rade je dobré mať kvalitnú jesennú bundu, ktorá zvládne aj silný septembrový vietor. 

Mať kvalitnú jesennú bundu neznamená minúť celú výplatu. Častokrát zoženiete kvalitné a pekné kúsky za dobré ceny, len musíte hľadať. Napríklad Napapijri bundy patria medzi tie kvalitnejšie a stále cenovo dostupné.

Na čom si dať záležať pri výbere jesennej bundy?

Veľkosť je dôležitejšia než si myslíte

Hoci možno bežne nosíte veľkosť S alebo M, jesennú bundu by ste si mali kúpiť aspoň o niečo väčšiu. Myslite na to, že pod bundou budete mať ešte niekoľko vrstiev, minimálne jednu. Ak vám býva väčšia zima počas bežného dňa a viete, že okrem trička budete mať na sebe aj sveter, myslite na to pri výbere vašej bundy.

Dĺžka bundy môže byť zradná 

V dnešnej dobe je moderné nosiť krátke bundy po pás. Zo zdravotného hľadiska to nie je práve najlepšie. Ak sa počas dňa veľa pohybujete vonku a niekoľko hodín vám fúka na kríže, môžete sa jedno ráno zobudiť nepríjemne prekvapený – ochoreli ste. Niektoré bundy, už spomenuté Napapijri dámske bundy, však majú bundy s klasickou dĺžkou, ktorá vám zakryje kríže a vy sa tak nemusíte báť nachladnutia.

Výhodná farba bundy 

Pre krásu sa trpí. V tomto prípade však nehovoríme o fyzickej bolesti, ale napríklad o tom, že si v upršaný deň vezmete na seba bielu bundu. Aj keď sa budete veľmi snažiť, aby ostala čistá, je možné, že sa vám predsa zašpiní a vy ju budete musieť čistiť. Oveľa lepšie spravíte ak si vyberiete bundu vo farbe, ktorá sa hodí na jeseň.

Medzi obľúbené farby patrí tmavočervená alebo olivovo zelená.

 Zdroj obrázku: Kichigin / Shutterstock.com

Ďalšie správy