Bojnice: V bojnickej nemocnici potvrdili koronavírus až jedenástim ľuďom, z toho trom pacientom

17.4.2020
Bojnice: V bojnickej nemocnici potvrdili koronavírus až jedenástim ľuďom, z toho trom pacientom
koronavírus

aktualizácia 16:30

V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach  potvrdili ochorenie COVID-19 u ôsmich zdravotníkov a troch pacientov.  Podľa regionálnej hygieničky Zuzany Tornócziovej ochorenie zistili  v Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) u pacienta, ktorý prišiel z Bojníc  na operačný zákrok.

Pacient podľa nej nemal žiadne príznaky. "V rámci predoperačných  vyšetrení mu odobrali vzorku na COVID-19 a jeho test bol pozitívny. Na  základe toho sme na oddelení neurológie odobrali vzorky všetkým  zdravotníckym pracovníkom a pacientom. Vyšlo osem pozitívnych  zdravotníckych pracovníkov a dvaja pacienti," uviedla Tornócziová.

"Pozitívne testovaní odišli automaticky domov do karantény aj  s rodinnými príslušníkmi. Nariadili sme dezinfekciu oddelenia a vybavili  sme personál patričnými prostriedkami," dodala regionálna hygienička.

Doplnila, že momentálne skúmajú všetky kontakty a vzorky odobrali aj ďalším ľuďom. "Bola  tam sestrička, ktorá robila EKG pacientom aj na internom oddelení,  lekárka, ktorá slúžila na centrálnom príjme. Čiže teraz sa pokračuje  v zisťovaní a v ďalších odberoch materiálu," uzavrela Tornócziová.

Aktualizácia 17:00

Počet dnes zverejnaných pozitívnych pripadov v okrese Prievidza je 10 

Prievidza 6, Malá Čausa 1, Handlová 1, Kostolná Ves 1, Valaská Belá 1


Na Slovensku bolo vo štvrtok otestovaných 3351 osôb, z toho 72 testov bolo pozitívnych a 3279 bolo negatívnych. Podľa štatistík NCZI tak máme na Slovensku celkovo 1049 pozitívne testovanýchľudí na ochorenie COVID-19. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 36 760.

Aktuálne je podľa štatistík NCZI hospitalizovaných 203 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19, u 130 pacientov sa čaká na výsledky testov. 

 Na JIS je 7 pacientov, 2 sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Z ochorenia COVID-19 sa na Slovensku vyliečilo doteraz 175 ľudí.  Z toho 46 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 129 sa vyliečilo  v domácej izolácii. Údaje o vyliečených hlásia regionálne úrady  verejného zdravotníctva Úradu verejného zdravotníctva.



Ďalšie správy