Koronavírus: Kultúrne stedisko v Prievidzi pre koronavírus ruší augustové podujatia + reportáž krízový štáb

30.7.2020
Koronavírus: Kultúrne stedisko v Prievidzi pre koronavírus ruší augustové podujatia + reportáž krízový štáb
koronavírus

Krízový štáb v Prievidzi vydal s platnosťou od soboty 1. augusta  opatrenie, na základe ktorého neodporúča v okrese Prievidza  organizovanie hromadných podujatí s účasťou nad desať osôb.

Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi zrušilo až do  odvolania všetky nadchádzajúce letné podujatia. Reagovalo tak na  nepriaznivú epidemiologickú situáciu v okrese, ako i opatrenie krízového  štábu pri Okresnom úrade v Prievidzi. Codnes.sk o tom vo štvrtok informovala  riaditeľka KaSS v Prievidzi Dana Horná.

KaSS pristúpilo k zrušeniu všetkých augustových podujatí, zároveň zrušilo i podujatia, ktoré sa konajú v piatok (31.7.).

Krízový štáb pri Okresnom úrade v Prievidzi vydal s platnosťou od soboty  1. augusta opatrenie, na základe ktorého neodporúča v okrese Prievidza  organizovanie hromadných podujatí s účasťou nad desať osôb. Reagoval tak  na nepriaznivú epidemiologickú situáciu v regióne v súvislosti s novým  koronavírusom.

RÚVZ PRIEVIDZA: INFORMÁCIA K ORGANIZOVANIU HROMADNÝCH PODUJATÍ  (JARMOKY, HODOVÉ SLÁVNOSTI, FOLKLÓRNE SLÁVNOSTI, KONCERTY A PODOBNE)

 Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prievidzi  zaznamenal za posledných 8 dní 33 potvrdených prípadov ochorenia  COVID-19. Ide o importované prípady zo zahraničia a aktívne dohľadané  kontakty už potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. RÚVZ so sídlom v  Prievidzi zabezpečil potrebné protiepidemické opatrenia a naďalej  aktívne dohľadáva ďalšie kontakty.

 S dôrazom na prevenciu, vzhľadom na zvýšený počet pozitívne testovaných  osôb na ochorenie COVID-19, pristúpil okresný krízový štáb po  konzultácii s RÚVZ so sídlom v Prievidzi k odporúčaniu zvážiť od prvého  augusta 2020 organizovanie verejných hromadných podujatí nad 10 osôb  (jarmoky, hodové slávnosti, folklórne slávnosti, koncerty a podobne).

  Ak sa obec rozhodne organizovať alebo povoliť väčšie hromadné  podujatie musí zabezpečiť dodržiavanie aktuálne platného opatrenia Úradu  verejného zdravotníctva SR pre organizovanie hromadných podujatí.

 Radi by sme povzbudili verejnosť k zodpovednému správaniu počas  pretrvávajúcej pandémie ochorenia COVID-19. V spoločnom záujme ochrany  zdravia je veľmi dôležité rešpektovať opatrenia Úradu verejného  zdravotníctva SR, jeho odporúčania a rovnako aj odporúčania regionálnych  úradov verejného zdravotníctva v SR – ich cieľom je prispieť k  zamedzeniu šírenia ochorenia COVID-19.

 Stále je potrebné dbať na  účinné hygienické pravidlá, ako je dôkladné umývanie rúk, sociálny  odstup od cudzích osôb, respiračná hygiena, nosenie rúšok v interiéroch,  v preplnených priestoroch, vo verejnej hromadnej doprave, na miestach s  vyššou koncentráciou ľudí a podobne.

Ďalšie správy