Koronavírus: Na Slovensku padol nový rekord nových pozitívne testovaných, pripady pribudli aj v okrese Prievidza

5.9.2020
Koronavírus: Na Slovensku padol nový rekord nových pozitívne testovaných, pripady pribudli aj v okrese Prievidza
koronavírus

Testy v piatok odhalili koronavírus u 226 ľudí. Laboratóriá otestovali 5 947 testov vzoriek a ďalších 104 ľudí sa vyliečilo.

Najviac pozitívnych testov opäť hlási  Bratislava, kde pribudlo 75 nakazených osôb. V okrese Nitra majú 22  pozitívnych, v okrese Tvrdošín 20 a v okrese Prešov osem prípadov.  Dunajská Streda, Košice, Nové Zámky, Pezinok, Trnava majú po šesť nových  pacientov.

Po päť prípadov majú okresy Senec a Stará Ľubovňa. Michalovce, Prievidza, Šaľa a Trenčín hlásia štyroch pacientov.

Troch pozitívne testovaných zaznamenali okresy Lučenec, Poprad, Spišská Nová Ves a Vranov nad Topľou.

Dva  prípady hlási Banská Bystrica, Bardejov, Čadca, Ružomberok, Sabinov,  Senica, Skalica, Veľký Krtíš a Žiar nad Hronom. Po jednom prípade  zaznamenali okresy Dolný Kubín, Komárno, Malacky, Martin, Námestovo,  Považská Bystrica, Snina a Sobrance.

"Je medzi nimi 104 žien a 122 mužov, sú vo veku od jeden do 81 rokov," priblížil rezort zdravotníctva na sociálnej sieti.

V  nemocniciach je hospitalizovaných 95 ľudí s podozrením na COVID-19  alebo potvrdeným ochorením. Slovensko dosiaľ eviduje 37 úmrtí v  súvislosti s novým koronavírusom. Počet aktívnych prípadov je aktuálne  1692. Celkový počet ukončených laboratórnych testov dosiahol počet  354.361.

Ďalšie správy