Koronavírus: Na Slovensku pribudlo 20 nakazených. Z toho 10 pacientov je z okresu Prievidza

3.7.2020
Koronavírus: Na Slovensku pribudlo 20 nakazených. Z toho 10 pacientov je z okresu Prievidza
koronavírus

 Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo až 20 pacientov s COVID-19. Pozitívne testované osoby sú väčšinou z dvoch okresov. Desať pozitívnych prípadov bolo v okrese Prievidza, ďalších šesť v  okrese Čadca, po jednom v okresoch Galanta, Trnava, Žilina a Senica.  Medzi pozitívnymi je 11 mužov a deväť žien, sú vo veku od 4 do 64 rokov, uvádza Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

AKTUALIZÁCIA: Z 10 pozitívnych prípadov v okrese Prievidza sú 4 prípady z macedónskej rodiny (celkovo 13 členov rodiny je nakazených 10 členov vrátane 4 ročného dieťaťa) 3 prípady sú brigádnici čo pre nich pracovali. Ostatné 3 prípady sú repatrianti čo sa poctivo nahlásili na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prievidzi. Repatriantom na 6 deň urobili testy, a tie vyšli pozitívne. Repatrianti, ale boli do výsledkov testov v izolácii. Pozitívnou informáciou tiež je, že druhé ohnisko v okrese v Prievidza (baník, ktorý sa vrátil z Karvinej), neprinieslo už žiadne nové prípady.

V laboratóriách preverili 1 801 vzoriek, doposiaľ tak vykonali už 215 322 testov, píše korona.gov.sk

Celkovo  sa vyliečilo 1 466 pacientov, za posledný deň k nim nikto nepribudol. V  nemocniciach sa liečilo 200 z nich, 1266 sa uzdravilo v domácej  izolácii. Momentálne je hospitalizovaných deväť osôb.  Koronavírus je potvrdený u piatich z nich, ostatní čakajú na výsledky  testov.

jedna pacientka je napojená na pľúcnu ventiláciu, dvaja ľudia musia byť hospitalizovaní na JIS.

Po včerajšku je počet aktuálne chorých pacientov 226. Nepribudla žiadna obeť, na Slovensku ich máme dokopy 28.

Správu budeme aktalizovať.

Mapa výskytu koronavírusu na Slovensku live - Koronavírus Covid-19 - interaktívna mapa

Ďalšie správy