Koronavírus: Obchodná akadémia v Prievidzi hlási nakazených

17.9.2020
Koronavírus: Obchodná akadémia v Prievidzi hlási nakazených
koronavírus

O tom, ako dlho zostane škola zatvorená, rozhodnú hygienici.

Obchodná akadémia (OA) v Prievidzi zostane vo štvrtok a v piatok (18.  9.) preventívne zatvorená. K prerušeniu vyučovania prezenčnou formou  pristúpila škola pre zhoršenie tamojšej epidemiologickej situácie, nový  koronavírus tam potvrdili u troch žiakov. TASR o tom vo štvrtok  informoval riaditeľ OA Prievidza Ivan Kadlečík.

"Rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ)  Prievidza sme mali už od 11. septembra zatvorenú jednu triedu pre výskyt  COVID-19. Teraz sa však potvrdil jeden prípad v tej istej triede a  jeden v ďalšej triede," spresnil Kadlečík. Riaditeľ tak rozhodol o uzatvorení školy a vyučovanie sa uskutočňuje dištančnou formou.

Škola podľa Kadlečíka zabezpečila už skôr všetky protiepidemické opatrenia. "Robí sa dezinfekcia, máme ranný filter, meriame teplotu, žiaci nám dávajú vyhlásenia," vymenoval.

O tom, ako dlho zostane škola zatvorená, rozhodnú hygienici, dodal Kadlečík.

Na Slovensku pribudli ďalšie desiatky nakazených, ich počet sa prehupol cez 6-tisíc

Za posledný deň (streda) na Slovensku pribudlo 161 prípadov nového koronavírusu. „Pozitívne testovaných bolo 98 mužov a 63 žien vo veku od niekoľkých mesiacov po 86 rokov,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva. Celkový počet infikovaných tak stúpol na 6021, ale aktívnych prípadov máme v našej krajine aktuálne 2694.

 

Počet testov sa blíži k 400-tisíc

 

V stredu otestovali 4027 ľudí a od začiatku pandémie už na Slovensku urobili 397 513 testov. Ako po minulé dni, aj za ten posledný pribudlo najviac infikovaných v Bratislave (26). Dvadsať prípadov nahlásil okres Skalica, dvanásť Tvrdošín, desať Dunajská Streda a po deväť Trnava a Námestovo.

Pozitívne testovaní boli aj v okresoch Senica (7), Žilina (6), Trenčín (5), Prievidza (5), Košice (5), Sobrance (4), Senec (3), Banská Bystrica (3), Michalovce (3), Nitra (3), Pezinok (3), Poprad (3), Liptovský Mikuláš (2), Prešov (2), Stará Ľubovňa (2), Banská Štiavnica (1), Bardejov (1), Čadca (1), Dolný Kubín (1), Galanta (1), Hlohovec (1), Komárno (1), Levice (1), Lučenec (1), Martin (1), Myjava (1), Nové Mesto nad Váhom (1), Partizánske (1), Piešťany (1), Púchov (1), Ružomberok (1), Šaľa (1), Turčianske Teplice (1) a Žiar nad Hronom (1).

 

Kĺzavý medián klesol na hodnotu 161

 

Počet hospitalizovaných pacientov v súvislosti s koronavírusom sa znížil o 20 na 121. „Z nich potvrdené ochorenie má 103 pacientov, čo je o troch menej ako v uplynulý deň,“ priblížil rezort zdravotníctva a doplnil, že na JIS je desať pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 ľudí. Ochorenie COVID-19 prekonalo ďalších 68 ľudí a vyliečených je tak už spolu 3288

Ďalšie správy