Koronavírus: V okrese Prievidza hlásia 12 nových pacientov

20.9.2020
Koronavírus:  V okrese  Prievidza hlásia 12 nových pacientov
koronavírus

V sobotu otestovali laboratóriá na nový koronavírus dokopy 3 443 ľudí, pričom pozitívny výsledok sa ukázal v 131 prípadoch.  Ide o jeden z najväčších prírastkov počas víkendových dní. Od začiatku  epidémie u nás zaznamenali celkom 6 677 pozitívne testovaných.

Pozitívny výsledok testov malo  najviac ľudí opäť v Bratislave, kde pribudlo 42 nakazených. V okrese  Prievidza hlásia 12 nových pacientov a v okrese Senec o jedného menej.

V okrese Košice potvrdili COVID-19 ôsmim osobám, po päť infikovaných  majú okresy Malacky, Nové Zámky a Poprad. V okresoch Trenčín a Žilina  evidujú po štyri prípady, po tri v zaznamenali v okresoch Bánovce nad  Bebravou, Banská Bystrica, Komárno, Nitra a Stará Ľubovňa.

Po dva  pozitívne prípady odhalili testy v okresoch Dunajská Streda, Kežmarok,  Michalovce a po jednom prípade hlásia okresy Košice a okolie, Levice,  Námestovo, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Sabinov, Skalica, Snina,  Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Tvrdošín a Zlaté Moravce.

Dobrou správou je, že z ochorenia COVID-19 sa vyliečili ďalší 29  pacienti. Celkovo sa uzdravilo už 3 548 chorých. Ministerstvo  zdravotníctva nepotvrdilo novú obeť, počet úmrtí je naďalej 39. 

Správu budeme aktualizovať.

Handlovská SOŠ prešla do červenej fázy, nariadili všetkým karanténu

Stredná odborná škola (SOŠ) v Handlovej prešla v sobotu do červenej  fázy. Pre výskyt nového koronavírusu hygienici nariadili všetkým  tamojším žiakom a zamestnancom domácu karanténu na desať dní.  Informovala o tom škola na svojej internetovej stránke.

"Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v  Bojniciach nariadil všetkým žiakom, pedagógom a prevádzkovým  zamestnancom prísnu povinnú domácu karanténu do nedele 27. septembra  vrátane," uviedla škola. Dodržiavanie nariadenia budú náhodne kontrolovať príslušníci Policajného zboru.

Škola prešla do červenej fázy v súvislosti s pozitívnymi prípadmi nového koronavírusu. "Pozitívny bol pedagóg, potom sme testovali ďalšie kontakty a pozitívne vyšli ďalší pedagógovia," povedala regionálna hygienička Zuzana Tornócziová.

Ďalšie správy