Kúpeľňa podľa vašich predstáv

23.9.2021
Kúpeľňa podľa vašich predstáv

Kúpeľňa je miestom v každej domácnosti, ktorej význam si uvedomíte až vtedy, keď ju nemáte k dispozícii. Často jej nie je prikladaný dostatočný význam a pozornosť, no pravdou je, že bez kúpeľne sa len ťažko doma zaobídete. Máte ju teda vybavenú podľa predstáv alebo vám v nej niečo neustále chýba? Nech je kúpeľňa vaším nasledujúcim domácim projektom.

Aby ste si uvedomili nutnosť kúpeľne, tak sa len zamyslite nad tým, že v prípade, keby ste sa sťahovali do novej nehnuteľnosti, šli by ste tam bez toho, aby bola zariadená? Zrejme nie. Kúpeľňa, toaleta a kuchyňa. To sú tri piliere, bez ktorých sa len ťažko dá v domácnosti plnohodnotne žiť.

Na maličkostiach záleží

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, koľko času v kúpeľni trávite a či je dostatočne vybavená? Niekedy vám môže maličkosť ako záves do sprchy, na ktorý možno pri prvotnom zariaďovaní nemyslíte, ušetriť poriadnu námahu s neustálym utieraním podlahy po sprchovaní sa. Pri závesoch však musíte dávať dobrý pozor na to, aby vám tam nevznikla pleseň. Tá sa objaví pomerne rýchlo, ak sa záves nebude mať možnosť vysušiť.

Maličkosť, ktorú si uvedomujú najmä ženy, je správne osvetlenie v kúpeľni. Na začiatku si môžete povedať, že je svetlo ako svetlo, no to ani zďaleka nie je pravdou. Nastavte si osvetlenie tak, aby smerovalo na zrkadlo a ideálne malo nastaviteľnú intenzitu. Potrebujete predsa pri starostlivosti o pleť vidieť všetko dokonale. Pri osvetlení v kúpeľni vyberajte také, ktoré je odolné voči zvýšenej vlhkosti vzduchu a kontaktu s vodou. Aj takéto osvetlenie môže byť štýlové a najmä vám vydrží.

Úložný priestor pre všetko

Vo väčšine domácností je len jedna kúpeľňa pre viacerých členov rodiny, a preto je dôležité mať potrebnú kozmetiku upratanú a každý vie, kde je jeho miesto na veci. S tým vám pomôžu poličky do kúpeľne, ktoré môžete umiestniť priamo do sprchového kúta alebo nad vaňu. Nie všetky poličky si vyžadujú vŕtanie do steny či kachličiek. Ak také nepreferujete, zvoľte si lepiace. Pri výbere si všímajte, z akého materiálu polička je a či má povrchovú úpravu proti hrdzaveniu. To sa vám v sprche pri pravidelnom kontakte s vodou zíde.

Poličky určite využijete aj mimo sprchy, napríklad na uteráky, na dekoratívnu kozmetiku či na pracie prostriedky.

Zdroj obrázka: NeonShot / Shutterstock.com


Čisté telo, čistá posteľ

Viete, ako sa vám podarí umocniť pocit z príjemnej sprchy a starostlivosti o telo, pleť a vlasy? Jednoducho tak, že potom si to zamierite do čerstvo prezlečených perín, ktoré zdobia krásne obliečky, čo pasujú presne do vášho interiéru spálne. Posteľná bielizeň je napríklad aj dobrým nápadom na vianočný darček. Sviatky sa blížia, takže aj takto môžete potešiť svojich blízkych pod stromčekom.

Pri obliečkach si nezabúdajte všímať ich rozmery, pretože niektoré sú určené na jeden kus paplóna, ale vo veľkosti jednolôžka, iné na twin, king alebo queen size posteľ. Rovnako tak si pozrite, či sú v balení zároveň aj obliečky na vankúše. V neposlednom rade už určite viete, aký materiál vám pri obliečkach najviac vyhovuje, tak presne ten vyberte pri nákupe. Nechcete mať predsa nepríjemný pocit z kontaktu vašej pokožky s materiálom, ktorý nemáte pri dotyku radi.

Pri obliečkach majte na pamäti to, že by ste ich mali približne každé dva týždne meniť, takže majte v zásobe aspoň dve celé sady, ktoré môžete striedať. Ak sa radi prispôsobujete dekoráciami a zdobením interiéru rôznym sviatkom či príležitostiam, potom môžete mať aj sezónne obliečky s motívom Veľkej noci, Vianoc, Halloweenu či Valentína. Predstavivosti sa medze nekladú, prezlečte si periny a skočte večer do príjemných nadýchaných paplónov oblečených do štýlových obliečok.

 

Ďalšie správy