Lehota p. Vtáčnikom: Žiaci aj učitelia ZŠ sú v domácej karanténe

21.9.2020
Lehota p. Vtáčnikom: Žiaci aj učitelia ZŠ sú v domácej karanténe
koronavírus

Dodržiavanie nariadenia je povinné.

Všetci žiaci, pedagógovia a prevádzkoví zamestnanci Základnej školy (ZŠ)  v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza majú od nedele povinnú domácu  karanténu. Opatrenie súvisí s výskytom ochorenia COVID-19. Škola o tom  informuje na oficiálnej webovej stránke.

Situáciu v škole konzultovali s Regionálnym úradom verejného  zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach. Povinná karanténa platí  predbežne do piatka (25. 9.). Dodržiavanie nariadenia je povinné. "Netýka  sa rodinných príslušníkov žiakov a zamestnancov. Vyučovanie sa bude  uskutočňovať dištančnou formou. Prosíme o sledovanie oznamov na webovom  sídle školy a EduPage," píše škola na webe.


Po nedeľnom testovaní pribudlo na Slovensku 79 nových infikovaných koronavírusom. Laboratóriá vykonali 1952 testov.

Celkovo tak evidujeme 6756 nakazených. Nepribudlo žiadne úmrtie a vyliečilo sa 23 pacientov.

Najviac  nakazených pribudlo v Bratislave (19), v Trenčíne (10), v Dunajskej  Strede (6), Prievidzi (5), v Senci (5). Po tri nové prípady hlási  Galanta, Hlohovec, Ilava a Košice. Dvaja nakazení pribudli v Ružomberku,  Starej Ľubovni a Topoľčanoch.

Po jednom prípade hlásia  okresy Čadca, Humenné, Malacky, Námestovo, Nové Zámky, Partizánske,  Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Skalica, Svidník a Šaľa.

Medzi novými nakazenými je 47 žien a 32 mužov, sú vo veku od 16 do 86 rokov.

Ďalšie správy