Malá Čausa upozorňuje na zvýšený pohyb medveďov v okolí obce

17.6.2021
Malá Čausa upozorňuje na zvýšený pohyb medveďov v okolí obce

Na medveďa, ktorý sa v posledných dňoch pravidelne pohybuje v okolí  Lesoparku v blízkosti objektu vodárne v Prievidzi, upozornila v stredu  aj prievidzská mestská polícia.

Poľovnícky spolok Breza zaznamenal v okolí katastra obce Malá Čausa v  okrese Prievidza zvýšený pohyb medveďov. Obec na to v stredu upozornila  na svojej stránke na sociálnej sieti.

Poľovníci pozorovali šelmy v lokalite pri vodojeme, kde sa pohybujú dve  medvedice, jedna s dvomi mladými a druhá s tromi mladými, v okolí Borín  sa podľa nich pohybuje viac dospelých jedincov.

V tejto súvislosti poľovnícky spolok žiada občanov, aby pre vlastnú  bezpečnosť zvýšili svoju pozornosť a pokiaľ je to možné, obmedzili  prechádzky do lesa. "Ak sa predsa budete v lese pohybovať, tak  polohlasne rozprávajte alebo si popiskujte, aby ste včas upozornili  medvede na svoju prítomnosť a tieto sa vám mohli vyhnúť," doplnili poľovníci.  

V žiadnom prípade sa ľudia podľa nich nemajú správať hlučne. "Môžete  vyprovokovať útok medveďa zo stresu. Taktiež v žiadnom prípade nevoďte  do lesa psov, môžete vyprovokovať útok medveďa na psa, ktorý bude hľadať  útočisko u vás a útok sa následne obráti proti vašej osobe," dodali.

Na medveďa, ktorý sa v posledných dňoch pravidelne pohybuje v okolí  Lesoparku v blízkosti objektu vodárne v Prievidzi, upozornila v stredu  aj prievidzská mestská polícia. Mesto v tejto súvislosti rovnako vyzýva  obyvateľov, aby zachovali vyššiu ostražitosť a  obmedzili prechádzky do  lesa, dodal hovorca mesta Michal Ďureje.

Ďalšie správy