Mesto Prievidza chce pokračovať v kurzoch korčuľovania pre škôlkarov

10.7.2024
Mesto Prievidza chce pokračovať v kurzoch korčuľovania pre škôlkarov

Mesto Prievidza chce pokračovať v kurzoch korčuľovania pre deti z  materských škôl (MŠ). Dodávateľa služby hľadá cez verejnú súťaž, náklady  na jej zabezpečenie odhadlo na 19.296 eur. Informovala o tom hovorkyňa  mesta Zuzana Krajčiová.

Kurz pre predškolákov má v Prievidzi už dlhoročnú tradíciu. Primátorka  Katarína Macháčková uviedla, že samospráva má dlhodobo veľmi pozitívne  odozvy na kurzy korčuľovanie pre MŠ od pedagogických pracovníkov aj  rodičov detí. "Deti sa na korčuľovanie tešia a mnohé z nich navštevujú zimný štadión naďalej aj po absolvovaní kurzu so svojimi rodičmi," priblížila primátorka.

Samospráva počíta predbežne s 348 účastníkmi. "Keďže účasť každého  dieťaťa je podmienená čestným prehlásením a súhlasom zákonného zástupcu,  bude presné číslo známe až začiatkom školského roka," vysvetlila Krajčiová.

Samotné kurzy chce radnica realizovať od septembra do decembra tohto  roku na zimnom štadióne v Prievidzi od pondelka do piatka, s výnimkou  sviatkov a prázdnin. Kurz chce zabezpečiť pre deti z deviatich MŠ.

Ďalšie správy