Mesto Prievidza chce vybudovať nové dopravné ihrisko

31.1.2024
Mesto Prievidza chce vybudovať nové dopravné ihrisko
prievidza

Prievidzská samospráva na základe verejného obstarávania uzavrela začiatkom roka 2024 zmluvu s dodávateľom na vypracovanie projektovej dokumentácie na „Dopravné ihrisko“. 

Predmetom zmluvy je návrh nového dopravného ihriska v areáli Centra voľného času, na Ulici K. Novackého v Prievidzi. Návrh dopravného ihriska, ako edukačný nástroj pre vzdelávanie detí, bude riešiť väčšinu dopravných situácií, križovatiek a dopravných značiek, s ktorými sa môžu deti stretnúť pri každodennej situácii na cestách. Sú nimi cesty, chodníky s asfaltovým povrchom, automobily, chodci, cyklisti,­ jednosmerná cesta, smerovo rozdelená časť cesty, priesečné križovatky – trojramenné, štvorramenné, riadené svetelnou signalizáciou,­ kruhový objazd, železničné priecestie, ­priechody pre chodcov, spomaľovací pruh, odbočovací pruh a iné. Súčasťou projektovej dokumentácie bude aj riešenie­ parkovania, ­ zelene, ­ mobiliár ako lavičky, odpadkové koše a­ verejné osvetlenie areálu.

V minulosti v našom meste existovalo dopravné ihrisko, ktoré s obľubou navštevovali deti a mládež. Jeho zánikom sme ale prišli o takýto edukačný nástroj pre dopravné vzdelávanie detí. Záujem rodičov a detí však stále pretrvával a riešením nebolo ani mobilné dopravné ihrisko, ktoré sme v minulosti mali na krátky čas v rámci projektu s Ministerstvom dopravy. 

„Mesto sa preto rozhodlo nájsť vhodnú lokalitu na vybudovanie dopravného ihriska. Momentálne sme vo fáze spracovania projektovej dokumentácie zhotoviteľom. Po jej vypracovaní budeme obstarávať zhotoviteľa samotnej realizácie dopravného ihriska“, uviedla Ing. Nikmonová, vedúca odboru výstavby.  

 Zhotoviteľ okrem vypracovania projektovej dokumentácie dopravného ihriska bude taktiež vykonávať autorský dohľad stavby. Náklady na vypracovanie projektovej dokumentácie spojené s autorským dohľadom počas realizácie stavby predstavujú 4 200 Eur.

Foto: Ilustračné

Ďalšie správy