Mesto Prievidza doručí ochranného rúška seniorom starším ako 70 rokov

24.3.2020
Mesto Prievidza doručí ochranného rúška seniorom starším ako 70 rokov

Prievidzská samospráva plánuje podporiť seniorov v období mimoriadnej situácie aj formou doručenia ochranného rúška.

S distribúciou rúška pre obyvateľov starších ako 70 rokov začnú zamestnanci mesta a dobrovoľníci už v priebehu tohto týždňa.

Rúška bude samospráva distribuovať tým seniorom, ktorí  dovŕšia k dátumu 31.3.2020 najmenej 70 rokov. Takýchto obyvateľov je v  Prievidzi podľa evidencie samosprávy približne 5500.

„Doručenie bude realizované postupne, v priebehu približne viac ako  jedného týždňa, aj s ohľadom na dodávky rúšok od firiem, ktoré nám ich  šijú a dodávajú. Sú to tisíce obálok, ktoré treba doručiť po celom  meste, prosíme preto o strpenie. Samozrejme, robíme všetko, čo je v  našich možnostiach, aby sme rúška doručili čo najskôr,“ vysvetľuje  Katarína Macháčková, primátorka mesta Prievidza.

Doručenie sa bude realizovať vhodením do poštovej schránky, aby sa čo  najviac zamedzilo potenciálnemu ohrozeniu nákazou. Dobrovoľníci ochotní  pomôcť s doručovaním rúšok sa môžu prihlásiť v rámci dobrovoľníckeho programu Prievidza pomáha.

„Ak z nejakých dôvodov potrebujete doručiť rúško prednostne, alebo ho  potrebujete súrne zabezpečiť pre ohrozené osoby v inom ako seniorskom  veku, prosíme aby ste nás kontaktovali na  michaela.bartusova@prievidza.sk alebo tel. číslo 0904 752 611, v  pracovných dňoch v čase od 8:00 do 14:00, a budeme sa snažiť aj tieto  požiadavky vybaviť k vašej spokojnosti,“ dodáva primátorka mesta  Prievidza.

Samozrejme aj mesto Prievidza sa pripája k výzve Vlády Slovenskej republiky, aby sa seniori zdržiavali čo najviac doma a aby vychádzali z domu a bytu len v nevyhnutných prípadoch.  Pre osamelých, ťažko zdravotne postihnutých a seniorov nad 65 rokov, s  trvalým pobytom na území mesta Prievidza, ponúka mesto Prievidza  zabezpečenie nákupov. Viac informácií nájdete tu.

Ďalšie správy