Mesto Prievidza hľadá dobrovoľníkov na plošné testovanie obyvateľstva v Prievidzi

23.10.2020
Mesto Prievidza hľadá dobrovoľníkov na plošné testovanie obyvateľstva v Prievidzi
koronavírus

V súvislosti s prípravou celoštátneho testovania obyvateľstva na území Slovenskej republiky na prítomnosť ochorenia COVID-19 sa mesto Prievidza obracia na verejnosť s prosbou o pomoc. Zapojiť sa môžete ako administratívny pracovník alebo dobrovoľník - pomocný personál. Celoplošné testovanie sa má konať počas dvoch víkendov - od 30. októbra do 1. novembra 2020 a od 6. do 8. novembra 2020.

Ozbrojené sily SR požiadali mesto Prievidza, aby na každé odberné miesto, ktorých bude v Prievidzi približne 30, zabezpečili po dvoch administratívnych pracovníkov. Ponúkaná odmena je vo výške 70 € na deň brutto. Takisto je vítané na odberné miesta zabezpečiť aj dobrovoľníkov – pomocný personál.

Ako sa môžete prihlásiť?
Ako administratívny pracovník alebo dobrovoľník v meste Prievidza sa môžete prihlásiť cez formulár, ktorý nájdete na adrese  http://bit.ly/zodpovednaPD.

Ak sa chcete prihlásiť ako zdravotník, prihláste sa cez tento formulár. Ak ste už vyplnili predtým formulár na korona.gov.sk, nevypĺňajte aj formulár mesta Prievidza.

AKTUALIZÁCIA 26.10.2020

AKTUALIZÁCIA: STÁLE POTREBUJEME POMOC DOBROVOĽNÍKOVĎAKUJEME!!! Za obrovský záujem o pomoc pri plošnom testovaní obyvateľstva. Mnohí obyvatelia nás kontaktujú s otázkami, či už máme dostatok personálu na odberné miesta v Prievidzi.- Máme veľmi veľký záujem o prácu administratívneho pracovníka, ktorá má byť za finančnú odmenu 70 € na deň brutto. Záujemcov je prihlásených už viac ako 200, reálne však máme podľa inštrukcií určiť len 2 takýchto platených administratívnych pracovníkov na jedno odberné miesto. Teda v Prievidzi ich budeme môcť nahlásiť len cca. 60-80, podľa toho, koľko odberných miest napokon bude vytvorených, čo závisí od stanoviska RUVZ. Čakáme na pokyny k administratívnym záležitostiam, takže preto ešte s prihlásenými priamo nekomunikujeme, budeme tak robiť tak skoro, ako to bude možné.- Máme zatiaľ pomerne malý záujem o prácu dobrovoľníka - pomocného personálu. Ak chcete pri testovaní pomôcť, a neodradí vás, že to bude bez finančnej odmeny, tak sa pokojne ešte prihlasujte. Ide o práce ako usmerňovanie ľudí v rade, odpadové hospodárstvo, pomoc pri dezinfekcii a podobne.Ako dobrovoľník v meste Prievidza sa môžete prihlásiť cez formulár, ktorý nájdete na adrese http://bit.ly/zodpovednaPD.Ak sa chcete prihlásiť ako zdravotník, prihláste sa cez formulár https://korona.gov.sk/spolocna-zodpovednost/ (opäť má byť dostupný dnes v bližšie neurčenom čase).  Ak ste už vyplnili predtým formulár na korona.gov.sk, nevypĺňajte aj formulár mesta Prievidza.

Informácie o testovaní

Vykonanie celoštátneho testovania obyvateľstva na území Slovenskej republiky na prítomnosť ochorenia COVID-19 schválila Vláda SR, samosprávy majú v súvislosti s prípravou a vykonaním tohto testovania na svojom území plniť úlohy vyžadované orgánmi štátnej správy. Ďalšie informácie o celoštátnom testovaní nájdete na webovej stránke www.somzodpovedny.sk.

Ďalšie správy