Mesto Prievidza spustí v sobotu očkovanie bez registrácie v Hypermarkete Tesco

2.12.2021
Mesto Prievidza spustí v sobotu očkovanie bez registrácie v Hypermarkete Tesco

V sobotu 4. decembra od 14:00 do 18:00 bude v  Tesco Hypermarkete  Prievidza na Nábrežnej ulici k dispozícii očkovanie proti ochoreniu  covid-19 bez registrácie vakcínami Pfizer (Comirnaty). Vstup bude pri  hlavnom vchode na pravej strane.

Táto možnosť je určená najmä pre záujemcov so zníženou dostupnosťou  očkovania, ktorí sa chcú očkovať, ale bráni im v tom vzdialenosť  očkovacieho centra, nemožnosť registrovať sa na vakcináciu online, alebo  z iných dôvodov sa nevedia dostať na očkovanie.

Komu sa bude poskytovať?
Očkovanie 1. dávkou vakcíny Pfizer (Comirnaty) pre tých, ktorí nie sú zaočkovaní
Očkovanie 2. dávkou vakcíny Pfizer (Comirnaty) pre tých, ktorí boli  očkovaní 1. dávkou pred viac ako 28. dňami. Je nutné aby si doniesli  potvrdenie o očkovaní 1. dávkou
Očkovanie 3. dávkou vakcíny Pfizer (Comirnaty) pre tých, ktorí obdržali  SMS správu od Národného centra zdravotníckych informácií alebo sú  minimálne 6 mesiacov po očkovaní 2. dávkou. Vakcínou Pfizer môžu byť  zaočkovaní tiež tí, ktorí boli zaočkovaní dvoma dávkami vakcíny Astra  Zeneca. Tí, ktorí majú 2 dávky vakcíny Moderna môžu byť zaočkovaní iba  touto vakcínou, teda nebude im možné poskytnúť dávku vakcíny Pfizer  (Comirnaty).

Aké doklady sú potrebné?
Ak to je možné, stiahnite si na www.prievidza.sk, vyplňte a prineste so sebou na očkovanie tieto dokumenty:
•    Poučenie a písomný informovaný súhlas pacienta o očkovaní
•    Anamnestický dotazník pre pacienta
•    Dotazník k očkovaniu 
•    kartičku s prehľadom o užívaných liekoch
•    v prípade, ak idete na 2. dávku alebo 3. dávku vakcíny, NEZABUDNITE  si priniesť aj očkovací preukaz a doklad o zaočkovaní. V prípade ak  idete na 3. dávku vakcíny, môžete priniesť so sebou tlačivo: Informovaný súhlas na tretiu dávku.

Vyplnením týchto tlačív bude očkovanie plynulejšie. Všetky dôležité informácie o jednotlivých vakcínach nájdete na stránke www.slovenskoproticovidu.sk. Nezabudnite tiež na občiansky preukaz a preukaz poistenca.

Očkovanie zabezpečuje Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v  Bojniciach. Priestory poskytla spoločnosť Tesco Stores. Za techniku Trenčiansky samosprávny kraj.

Ďalšie správy