Na nové zdravotné centrum získala obec Chrenovec-Brusno v okrese Prievidza vyše 1 milióna eur

17.1.2022
Na nové zdravotné centrum získala obec Chrenovec-Brusno v okrese Prievidza vyše 1 milióna eur

Obec Chrenovec-Brusno v okrese Prievidza zastreší poskytovanie  zdravotnej starostlivosti obyvateľom handlovskej doliny v novom  zdravotnom centre. Na jeho výstavbu získala z Integrovaného regionálneho  operačného programu (IROP) takmer 1,06 milióna eur. Informovalo o tom  Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI)  SR na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Výsledkom projektu má byť poskytovanie zdravotnej starostlivosti na  jednom mieste. V centre má byť pod jednou strechou šesť lekárov, z toho  dvaja všeobecní lekári pre dospelých, jeden všeobecný lekár pre deti a  dorast, ďalej tam má byť aj jedna gynekologická, jedna stomatologická a  jedna fyzioterapeutická ambulancia," priblížilo ministerstvo.

V centre integrovanej zdravotnej starostlivosti bude aj nová podporná zdravotná služba, a to poradňa zdravia. "Súčasťou podporeného projektu je zabezpečenie vhodných priestorov a tiež ich vybavenie zdravotníckou technikou," doplnilo MIRRI.

Nové zdravotné centrum plánuje samospráva obce zriadiť na jar 2023.  Trojpodlažný objekt vznikne prostredníctvom rekonštrukcie a dostavby  existujúcej budovy vedľa súčasného strediska, ktoré už nevyhovuje  požiadavkám lekárov i pacientov, pripomenul pred časom starosta Tibor  Čičmanec.

Ďalšie správy